Re: Tohle neví ani na FÚ
Děkuji za reakci.
Zboží bude uskladněno v konsignačním skladu na základě smlouvy o skladování uzavřené mezi italskou firmou a dopravcem. Zboží zůstává majetkem Italů. Českým zákazníkem bude zboží odebíráno postupně, dle jeho potřeb. Po odebrání dojde k fakturaci odebraných kusů.
Můj názor je, že Italové se budou muset v ČR zaregistrovat a z přemístěného majetku dle § 16/4+5 samovyměřit DPH (viz také §108, základ daně §,36/6).
Nyní zde budou tedy vykonávat ekon. činnost, mají v konsign.sklad své zboží a ke dni vyskladňování dle Vámi uváděných dod. listů budou fakturovat jako český plátce.
Ale je to jen můj názor, takže jsem zvědavá na další:-)
Osoba registrovaná k dani v JČS, která přemístila zboží do tuzemska za účelem následného dodání jednomu kupujícímu se nemusí registrovat v tuzemsku a přiznávat DPH z jednotlivých dodání zboží tomuto kupujícímu, pokud on přizná daň z tohoto přemístěného zboží jako při pořízení zboží z JČS, a to na základě daňového dokladu vystaveného na celou dodávku přemístěného zboží
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
Také Babišova vláda chce, aby se do eTuristy registrovaly jak hotely, tak Airbnb
1. 9. 2005 12:25
Italská společnost chce dodávat výrobky do konsignačního skladu v ČR. Konsignační sklad spravuje dopravce výrobků. Dle objednávek se budou výrobky ze skladu postupně vydávat a převážet k jedinému českému zákazníkovi. Dle potvrzených dodacích listů bude italská společnost fakturovat. Vzniká italské společnosti povinnost registrovat se k DPH v ČR? Jsou výrobky v konsignačním skladu dopravce považovány za zboží na cestě? Děkuji za případné komentáře.