Re: evidence učně
Dobrý den,
převzala jsem účetnictví po předchozí účetní a ona do programu zadala jen nějaké číslo místo RČ, co si vymyslela, program sice hlásil chybu, ale ona to neřešila a je to tak zadané dosud.... jestli to tak může být, těžko říct. Já už zadávám RČ správné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město chtělo vyšší daň z nemovitostí pro brownfieldy, zdanilo však i školku
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
17. 3. 2016 12:59
Kolegové, prosím podělte se se mnou o své zkušenosti. Pokud máte učně, zadáváte si je do svého programu? Uvažuji - z odměn učně se neodvádí SP, ZP ani se nedaní, není ani povinnost vést pro učně mzdový list. Tím pádem by se dalo říci, že nepotřebujeme znát rodné číslo. Ale když si učně zadávám v PC do karty zaměstnance, program po mě požaduje rodné číslo, jinak kartu nelze založit. A tady narážím na problém, protože z pohledu ochrany osobních údajů bych RČ neměla uchovávat, když jej nepořebuji. Jak to prosím řešíte? Děkuji, že se se mnou podělíte o své zkušenosti.