Re: Daňové právnická osoba 2015
Opravíte údaje ve výkazech, které zpracováváte za účetní období roku 2015, ve sloupci údaje za minulé účetní období
Musíte si nastudovat problematiku Opravy chyb minulých období
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město chtělo vyšší daň z nemovitostí pro brownfieldy, zdanilo však i školku
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
17. 3. 2016 14:04
Dobrý den, prosila bych tímto o názor...
V roce 2014 měla paní účetní zaúčtovánu přijatou fakturu za nákup zboží ze zahraniční v přepočtené ceně Kč 26 000,-
Jak jsem začala pracovat na roku 2015 a začaly nabíhat úhrady na tuto fakturu zjistila jsem, že to není faktura, ale dobropis....Bylo už odevzdané daňové a schválena účetní závěrka Valnou hromadou. Proto výkazy zůstaly původní a já odevzdala dodatečné přiznání, kde jsem uvedla na řádek 62 Kč 52 000,- (2 x 26 tis.Kč) jako chybné účtování....
Tak jsem se s tím v roce 2015 popasovala i v účetnictví a na pohybech na účtech mám na účtu 548900...Kč 52 000,- ale opačným znaménkem čili mínus Kč 52 000,-
Toto bych měla vyloučit v daňovém, ale jak prosím?
V tabulce A rozdělení nákladů, které se neuznávají za výdaje asi nemůžu mít mínusovou položku, že?
Tzn. i řádek 40 se znaménkem mínus?
Poradíte prosím? Děkuji velmi za Váš čas....