Re: Zákon o odpadech - už někdo ví?
Prozatím jsou v platnosti pouze ustanovení o poskytování informací výrobci či dovozci a povinnost posledního prodejce neodmítnout při prodeji nového spotřebiče převzít starý. Ostatní musí být upraveno vyhláškou MŽP. Četl jsem návrh vyhlášky, ale kdybych seděl v legislativní radě vlády, tak bych to roztrhal a vrátil.
Bohužel pobobný názor mám i na paragrafy zákona.
Jen perlička.
A je velmi paradoxní, že ministerstvo, které má dbát na ochranu ŽP přednostňuje v §37m odst.a) zákona o odpadech doporučuje používání starých elekropřístrojů s jistě vyšší spotřebou proudu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
1. 9. 2005 13:11
Zákon o odpadech už studuji 3 den a jsem z něj čím dále tím více zmatená.
Paragraf 37g - základní pojmy - sice je tak nadepsán, ale pro mě absolutně nesrozumitělně.
Dle tohoto paragrafu nevím, jsem výrobce pokud nakupuji elektrospotřebiče a dále je prodávám ne do domácnosti /přes ulici/ ale jako výrobní prostředek pro restaurace, jídelny apod? A takových paragrafů je tam více. Mám za povinnost uzavřít smlouvu o lividaci odpadu s další společností? A mám vůbec za povinnost brát zpět el. spotřebiče když je domácnostem vůbec neprodávám?
Poradí nebo nasměruje mě někdo tam, kde bych získala více srozumitelných informací?