Re: nemocenská a mateřská
Pokud trvá původní vztah, bude se nemocenské i mateřská počítat klasicky z výdělků za 12 měsíců před nástupem na mateřskou nebo před počátkem nemoci.
Pokud nastoupíte do jiného zaměstnání, vstoupí do hry pro nárok na mateřskou podmínka pojištěné doby 270 dnů v posledních 2 letech. Když by byla splněna, nemocenské a mateřská by se počítaly z výdělků za 12 měsíců (nebo od nástupu do konce měsíce před začátkem nemoci nebo před nástupem na MD.
Re: Pro paní Jiřku
Nevím,jestli to umím podat polopatě :)), spíš ne.
Nastoupíte-li do původního zaměstnání , nezáleží na tom, že budete pracovat krátce. Průměr se počítá z období 12 kal. měsíců před nástupem na mateřskou za trvání prac.poměru. Doba pobírání rodič.příspěvku se odčítá. Takže se jde po třech měsích dál dozadu, dokud se nenarazí na pojištěný příjem a k tomu dny.
Musíte však splňovat nezbytnou podmínku nároku na výplatu PPM a to 270 kal.dnů pojištění- jak Vám již p.J.W. vysvětloval.
Je to doba nejen trvání prac.poměru, ale i př. doba evidence na ÚP aj.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
Také Babišova vláda chce, aby se do eTuristy registrovaly jak hotely, tak Airbnb
Plošné zlevňování místo akčních letáků. Drogerie dm mění cenovou strategii
1. 9. 2005 23:57
Měla bych dotaz. Jsem na MD (2 roky) a chceme ještě jedno dítě. Pokud půjdu pracovat a již budu těhotná a lékař mne pošle na nemocenskou pro ohrožené těhotenství třeba po měsíci nebo po týdnu, z čeho mi bude počítána nemoc a mateřská?
Děkuji.