Reklamace zboží - vrácení peněz

• (neregistrovaný)

22. 3. 2016 10:17

Dobrý den,

prodali jsme zboží podle starého občanského zákoníku v dubnu 2013. Záruka 24 měsíců. Zákazník již 3 x reklamoval a zboží mu bylo 3 x vyměněno. Zákazník má právo na vrácení peněž.

Ale chci se zeptat, jestli má podle nějakého paragrafu také prodejce právo zákazníkovi vrátit peníze, i když zákazník peníze vrátit nechce, ale chce nové zboží?

Jedná se mi o to, že tento produkt od nás běžně zákazníci kupují a problém s ním není. Jenom tento zákazník vždy po jednom roce přijde s nějakou neopravitelnou vadou a my nejsme schopni zjistit, jestli se stala běžným používáním a nebo bylo zboží vadné. Neradi bychom do nekonečna zákazníkovi zboží vyměňovali a proto jsme mu chtěli vrátit peníze, ale zákazník trvá na tom, že peníze nechce a když tak bude zase reklamovat.

Předem děkuji za radu, neradi bychom porušili nějaký zákon a zákazníka omezovali na právech.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 4. 2016 11:55

Marcelka (neregistrovaný)

Re: Reklamace zboží - vrácení peněz
      Právě studuji reklamace a vyčetla jsem, že pokud si nechám výrobek vyměnit, tak se mi u něj neprodlužuje záruka,ale běží ta původní lhůta u původního výrobku, že je pro mne lepší jako pro spotřebitele nechat si vrátit peníze a zakoupit nový výrobek u kterého by mi běžela nová záruční lhůta. Což by asi udělal i Vás "povedený" zákazník když mu vrátíte peníze zakoupí si nový výrobek.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).