Re: Zaúčtovat jako materiál nebo službu?
podle mě by bylo nejlepší, až to znovu přivezou na sklad, dát 112/501 (protože ten materiál nebyl spotřebován, 501=spotřeba materiálu) a pak vyskladnit za cenu novou - asi bude ten materiál dražší, když byl znovu zpracován, ne? Je to ale dost složitý, takže se ráda poučim.
Re: Zaúčtovat jako materiál nebo službu?
Každopádně :nespotřebovaný materiál by se měl vrátit na sklad = 1120/501.
Dále záleží na tom, zda budete schopni rozlišit, zda byl nově použit primární materiál nebo materiál přepracovaný (a zda je to důležité z nějakého jiného hlediska), pokud ano :
Odeslání na jeho přepracování bych evidoval na sam.AÚ ke 112 jako "materiál zaslaný k přepracování". (1121/1120).
Materiál vrácený z přepracování :
1122/1121 v pův.ceně a zároveň 1122/621 cena přepracování a zároveň 518/321 = služba přepracování.
Výdej přepracovaného materiálu = 501/1122.
Pokud nejste schopni rozlišit, který materiál je následně používán, asi bych účtoval náklady přepracování jako náklady související s pořízením, tzn. 112x/321 a přepočítával skladovou cenu váženým průměrem.
Kromě toho záleží na tom, o jak významné množství materiálu se jedná, zda to významně ovlivní skladovou cenu a následně hosp. výsledek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
2. 9. 2005 12:13
Zdravím a chtěla bych poprosit o radu:
nákup materálu 111/321
naskladnění 112/111
výdej do výroby 501/112
Potud vím.Ale zbytky tohoto materiálu z výroby jsou odvezeny do externí firmy na znovuzpracování (regranulaci) a vrátí se zpět materiál.Mám znovu přijmout na sklad v ceně zpracování nebo je to pro mě hned náklad na 518, když mi to fakturují jako práci? Děkuji předem.