Re: směrnice - penalizace????
Ta penalizace mě zaujala - delší dobu pátrám po jasném příkazu - povinnosti mít vypracované směrnice a podle mě je to spíš doporučení, které se považuje za všeobecně přijímané. Obvyklá reakce bývá: "A jak tohle úřadu vysvětlíte?" Když jim ale své postupy vysvětlím, nemusím mít směrnici. Nebo máte jiný názor?
Re: směrnice - penalizace????
Nemáte pravdu, avšak nehodlám to tady dlouze vysvětlovat. Mrkněte např. na §3a, odst.9 a návazně na §33a, odst.4 zákona o účetnictví; podívejte se na to, co je to vlastně "účetní záznam", "průkaznost účetního záznamu" a zjistíte, že sem patří např. i účtový rozvrh, odpisový plán, stanovení osob odpovědných za zjištění skutečností a provedení inventarizace dle §30, odst.2 ZOÚ atd., atd.
Z absence takovýchto dokumentů vyplývá neprůkazné účetnictví a následně sankce podle §37 za porušení §8, odst.2 v souvislosti s §8, odst.4 ZOÚ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
3. 9. 2005 9:53
už tady byl někdy dotaz, ale nebyla odpověď: potřebuji vypracovat vnitropodnikovou směrnici. Vím, že je to dost důležité a nechce se mi do toho. Nevíte náhodnou někdo kolik tato práce stojí a hlavně kam se mám obráti?
Děkuji