Re: Přívýdělek
áleží na tom, jak velký to bude příjem a zda se máí jednat o podnikání nebo o vedlejší prac.poměr.
Pokud by to byl vedlejší p.p. a jeho výše nepřesáhne 5000, budete zdaňován srážkovou daní ve výši 15 %. Tato daň je konečná a takto zdaněbý příjem se nezahrnuje do ročního vyýčtování daně. POkud by ale jen v jediném měsíci příjem překročil 5000 ( a byl tudíž daněn zálohovou daní), měl byste tedy současný příjem od dvou plátců daně se zálohovou daní, byl byste povinen podat si přiznání k dani sám.
U podnikání - sečtete si oba příjmy (ze zaměstnání a z podnikání) a zdaníte dohromady v přiznání k dani. Zálohově sražené daně zaměstnavatelem se v přiznání samozřejmě
vyúčtují.
>>Chci se zeptat,jakým způsobem platit daň z
>>příjmu,když
>>jsem normální zaměstnanec firmy,ta mi každý měsíc
>>strhává zálohu na daň a každoročně provádí i
>>vyrovnání
>>daně a přitom si chci občas přivydělat. Díky za radu.
>>Frankie
> áleží na tom, jak velký to bude příjem a zda se máí
>jednat o podnikání nebo o vedlejší prac.poměr.
>Pokud by to byl vedlejší p.p. a jeho výše nepřesáhne
>5000, budete zdaňován srážkovou daní ve výši 15 %.
>Tato daň je konečná a takto zdaněbý příjem se nezahrnuje
>do ročního vyýčtování daně. POkud by ale jen v jediném
>měsíci příjem překročil 5000 ( a byl tudíž daněn
>zálohovou daní), měl byste tedy současný příjem od dvou
>plátců daně se zálohovou daní, byl byste povinen podat si
>přiznání k dani sám.
>U podnikání - sečtete si oba příjmy (ze zaměstnání a z
>podnikání) a zdaníte dohromady v přiznání k dani.
>Zálohově sražené daně zaměstnavatelem se v přiznání
>samozřejmě
> vyúčtují.
Nebude se jednat ani o podnikání ani o vedlejší p.p., spíše o občasný přívýdělek(konkr. občasný nákup a prodej ojetého automobilu-pokud správně chápu zákon o dani z příjmu,tak když ojetý vůz prodám v době kratší,než jeden rok od jeho koupě,tak je třeba takový příjem zdanit).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
3. 9. 2005 14:53
Chci se zeptat,jakým způsobem platit daň z příjmu,když jsem normální zaměstnanec firmy,ta mi každý měsíc strhává zálohu na daň a každoročně provádí i vyrovnání daně a přitom si chci občas přivydělat. Díky za radu. Frankie