Hlavní navigace

Paragony z Německa.

  • (neregistrovaný)

    5. 9. 2005 9:33

    Jsme plátci DPH a koupili jsme v Německu pneumatiky na dvě služební auta. Na dokladech je vyčísleno i jejich DPH ve výši 16 % a celková fakturovaná částka. Po přečtení dřívějších odpovědí na dotazy na těchto stránkách jsem zjistila, že celou částku vč. jejich DPH dám do nákladů a o případné vrácení musím požádat Německo. Jakým způsobem provedu samovyměření a z jaké částky? Musím to vůbec dělat a uvádět do přiznání k DPH pro náš FÚ? Děkuji.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 9. 2005 22:48

      Aňa (neregistrovaný)

      Re: Paragony z Německa.
      ***
      Rozhodující pro event. samovyměření DPH v ČR je, zda jste pneumatiky přehodili ještě v Německu, nebo převezli do ČR jako náhradní díl (právě v tomto případě musíte samovyměřit v ČR DPH na výstupu a současně na vstupu, pokud má DD všechny náležitosti dle čs. zákona o DPH a to ke dni vystavení DD).
      Němci neměli průkazný doklad, že zboží bylo převezeno do ČR, tak Vám oprávněně vystavili DD vč. něm. DPH a Vy máte nárok o vrácení něm. DPH dle podmínek pro vracení v Německu.
      ***

    • 9. 9. 2005 14:10

      Anonymní (neregistrovaný)

      Re: Paragony z Německa.
      Ano pneumatiky jsme přivezli k nám. Ale nevím, z jaké ceny musím vypočíst samovyměření. Z ceny bez německé DPH nebo z ceny vč. německé DPH? Děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).