Re: Náklady na elektroodpad-účtování
Tvoří to celkovou cenu zboží. Problém je v tom že to musíte na vstupu rozlišit jako dvě věci,uvnitř je to celková cena a na výstupu je to celková cena rozlšená na dvě :-) dobrý ne? jinak MFČR žádnou směrnici ještě nevydalo, pokud něco někdo víte, napiště to prosím sem.
Jak to myslíte rozlišit na dvě věci ? Zboží 250 Kč, elektroodpad 10Kč, na účet 131 jde 260Kč.
Ono je to vlastně průběžná položka. Jenže když to půjde přes zboží (asi by to mělo jít, protože dle zákona by se zboží mělo oceňovat pořizovací cenou), tak mi to zvedne aktiva a pasiva. Ale s tím se asi nedá nic dělat, že ?
no to je právě to, jak to tahat přes sklady. a navíc co když váš dodavatel nebude plnit své zákonné povinnosti - musíte je plnit vy - oddělená evidence poplatku který tvoří cenu
>>>>>>Dobrý den, ráda bych se zeptala na to, kam a jak
>>>>>>zaúčtovat náklady na elektroodpad. Od 1.9.05 máme na
>>>>>>fakturách přijatých i vydaných náklady na
>>>>>>elektroodpad.
>>>>>>Účovat to do celkové ceny zboží na 131 nebo při
>>>>>>přijatých
>>>>>>fakturách do nákladů a na vydaných do výnosů ? V
>>>>>>podstatě to bude do N např.3Kč do výdajů taky 3Kč.
>>>>>>Díky za odpověď
>>>>>Tvoří to celkovou cenu zboží. Problém je v tom že to
>>>>>musíte na vstupu rozlišit jako dvě věci,uvnitř je to
>>>>>celková cena a na výstupu je to celková cena rozlšená
>>>>>na
>>>>>dvě :-) dobrý ne? jinak MFČR žádnou směrnici ještě
>>>>>nevydalo, pokud něco někdo víte, napiště to prosím
>>>>>sem.
>>>>
>>>>Jak to myslíte rozlišit na dvě věci ? Zboží 250 Kč,
>>>>elektroodpad 10Kč, na účet 131 jde 260Kč.
>>>>
>>>>Ono je to vlastně průběžná položka. Jenže když to
>>>>půjde přes zboží (asi by to mělo jít, protože dle
>>>>zákona
>>>>by se zboží mělo oceňovat pořizovací cenou), tak mi
>>>>to
>>>>zvedne aktiva a pasiva. Ale s tím se asi nedá nic
>>>>dělat, že ?
>>>no to je právě to, jak to tahat přes sklady. a navíc
>>>co když váš dodavatel nebude plnit své zákonné
>>>povinnosti - musíte je plnit vy - oddělená evidence
>>>poplatku
>>>který tvoří cenu
>>
>>No, takže jak ? Asi jsem natvrdlá. Můžete mi to uvést
>>na příkladu ?
>Bych řekla že že 131.100- 250 kč a 131.200 - 10 kč
Takže pokud rozumím dobře, tak na faktuře musí být vždy tyto položky uvedeny zvlášť. Ovšem jestliže já částku 10,- Kč přidám k ceně nakoupeného zboží a vznikne mi nákupní cena vč. pořízovacích nákladů 260,- Kč. Toto samé zboží budu následně zase prodávat, takže ho prodám za 260,- + 10,- a nebo zase musím těch 10,- Kč vyloučit a prodat za 250,- a 10,- znovu přičíst???? Teda řeknu Vám, že to je pěkný guláš, ale 13.9. má PRÝ vyjít prováděcí vyhláška...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
5. 9. 2005 11:24
Dobrý den, ráda bych se zeptala na to, kam a jak zaúčtovat náklady na elektroodpad. Od 1.9.05 máme na fakturách přijatých i vydaných náklady na elektroodpad. Účovat to do celkové ceny zboží na 131 nebo při přijatých fakturách do nákladů a na vydaných do výnosů ? V podstatě to bude do N např.3Kč do výdajů taky 3Kč.
Díky za odpověď