Re: Poštovné
Slečna účetní mi při předávání pokladny a veškerých faktur na přijetí říkala, že známky dává na 518, což jsem s ní souhlasila (nic jiného nezbývalo - zkušenější o 8 let jak já), ale říkám si po půl roce, že mám něco hmotného, a nelepím službu, ale známky. Taky bych to dalal na ceniny, ale říkala že podle nějakého paragrafu už nejdou známky na ceniny. Tak právě nevím. Celou dobu je účtuji na 518 a hlavní účetní (nová) mi nic na to neřekla, děkuji za každou radu a hlavně vysvětlení kam to mám teda účtovat.
P.S.: A knihu cenin jsem v práci ještě teda neviděla, je proto možné že si to chtěla ulehčit a dávala známky na 518???
Re: Poštovné
Zkuste nakouknout do souvztažnosti. Tato publikace Vám opravdu mnoho napoví a pomůže. Jak sama chápete v tomto případě o službu asi nepůjde. Raději vezmu dopisy sebou na poštu, oni nalepí známky a mně vydají potvrzení na službu uhrazenou v hotovosti. Pak účtuji na 518. Koupit známky a donést je do firmy je zbytečně komplikované, ale chápu, že někdy to jinak nejde. Držím palce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
5. 9. 2005 12:48
Prosím o odpověď na banální otázku:
Na jaký účet mám zaúčtovat koupení poštovních známek?
Děkuji moc