Re: zařezení do platové třídy a plat. st
Momentálně jsem v prac.neschopnosti a nemám možnost nahlédnout do svých poznámek, ale pamatuji si, že nás ing.Hájek z MPSV školil v tom smyslu, že roky přepočítávat nemáme ( neb bychom se z toho taky mohli zbláznit:-)) JInak, mám-li nějaký problém, kde si opravdu nevím rady, volám MPSV, mzdové oddělení ( ing.Hájek,p.Trilč,ing.Kabát...) vždy ochotně poradí.Já se radši 2x zeptátm, i když možná někdy vypadám trochu jako pitomec, než bych to udělala špatně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
5. 9. 2005 14:06
Dobrý den,
potřebovala bych poradit, zda-li bylo správně provedeno zařazení níže uvedeného zaměstnance.
Zaměstnanec byl v roce 2003 zařazen v 7. plat.třídě. Má střední vzdělání s maturitou, takže se mu praxe nekrátila. V roce 2004 vyšlo nové nařízení vlády č. 330/2003, kdy tento zaměstnanec byl přeřazen do 9. plat. třídy.
V §14 NV 330/2003 je ustanovení, že se nepřehodnotí praxe započtená ke dni nabytí účinnosti zákona.
Otázka: Měla se tomuto zaměstnanci odečíst započitatelná praxe o 2 roky dle § 4 nebo dle ustanovení § 14 se tyto roky neodčítají?
Dle sdělení ÚP se roky neměly odečítat. (viz. §14)
Předem děkuji za odpovědi.