Re: nemam vhodne reseni
Z tohoto dotazu mám pocit, jakoby chtěl někdo získat papír o absolvované praxi, aniž by tu praxi prováděl. Uvědomte si, že platí hromada předpisů v souvislosti se zaměstnáváním a odměňováním, za jejichž porušování může být zaměstnavatel dost trestán. A hlavně - i kdyby mzda byla 1 Kč, náklady na administrativu dosáhnou měsíčně cca 200,- (to je asi cena za dodavatelské zpracování jednoho pracovního vztahu).
Bylo by možné se dohodnout, abyste uzavřel pracovní poměr se mzdou ve výši minimální mzdy a čistou mzdu by si nechával majitel firmy. Vy byste měl praxi, on peníze.
To je snad jasný, já jen přemýšlím, jak to udělat, aby i ten majitel firmy z toho něco měl, že někoho takhle zaměstná. Měl by čistého 5.956 na ruku, dále pak 9.700 měsíčně dá do daňových nákladů, což je úspora na 26% dani z příjmu 2.522. Takže pro něj by to bylo celkem 8.478 (z toho 5.956 na ruku, 2.522 do firmy). Doufám, že ty čísla mám správně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
5. 9. 2005 21:06
Chci se stat zamestnancem jedne firmy (ale pouze pisemnym).
> Nechci od zamestnavatele zadnou mzdu a take nechci aby on
> platil za mne ruzne soc. a zdrav. pojisteni nebo aby nebyla
> aslespon velka castka.A jeste podotknu, ze jsem
> student.Proste abych byl zamestnancem teto firmy pouze na
> papire.Stale nevim jak to mam udelat.Mel by jste nejake reseni?
Premyslel jsem o tom, ze zamestnavatel mi da mesicni mzdu
> 1Kc a ze z toho bude platit v procentech dan,soc a zdrav.
> pojisteni a celkove naklady firmy by tak rozhodne nepresahly
> hranici 2Kc. Ale jak se ukazalo, tak tak jednoduche to nebude, ze????