Re: Prosím o pomoc - nechápu????
>>>>Dobrý den, mám prosbu učím se mzdy a nevím si
>>>>rady....
>>>>Máme zaměstnance dostal výpověď s uplynutím 3 měsíční
>>>>odstupní doby končil PP k 31.12.2004 ale, zaměstnanec
>>>>začal 17.12.2004 marodit tedy byl na PN až do
>>>>31.8.2005 nyní mu vyplácím odstupné a musím mu
>>>>proplatit
>>>>nevyčerpanou dovolenou jak mám spočítat nárok?má
>>>>vůbec
>>>>nějaký jestliže byl po ceou dobu od začátku roku
>>>>nemocen?
>>>>a co ukončení k 31.12.2004 má nárok na nějakou
>>>>dovolenou v r. 2005 ??? děkuji moc Michala
>>>
>>>prac.poměr skončil 31.12.2004 - dále nemoc v
>>>ochr.lhůtě, takže pro rok 2005 nepočítejte žádný
>>>nárok
>>>a za rok
>>>2005 roční případně snížený o doby nemoci přesahující
>>>100 pr.dnů za rok...v roce 2005 pouze nem.dávky v ochr.lhůtě,tedy žádný nárok...
>>>odstupné bych počítala z průměru z 3.čtvrtl.2004
>>.........................................
>>Promiňte nějak jsem to z odpovědi nepochopila, za r.
>>2005 nemá žádný nárok? tedy nebudu jí proplácet nic?
>
>píšete,že prac.poměr skončil 31.12.2004
Pokud v den původního ukončení pracovního poměru z důvodu výpovědi zaměstnavatele zaměstnanec marodí, nemůže pracovní poměr bez jeho výslovného přání skončit. Ukončení se odkládá až po skončení nemoci a pak "dočerpává" výpovědní lhůtu, v tomto případě ještě 15 dnů. Protože nesplnil v roce 2005 podmínku odpracování ani 22 směn, nárok na dovolenou nevznikl. Náhradu za nevybranou dovolenou za rok 2004 mu můžete proplatit.
Náhradu za nevybranou dovolenou (i když je z roku 2004) platíte průměrem platným ke dni ukončení pracovního poměru. V tomto případě asi průměr z předchozího čtvrtletí není, takže musíte použív průměr pravděpodobný. Asi bude shodný s tím minulým, ale pro jistotu upozorňuji na správný postup.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
6. 9. 2005 10:55
Dobrý den, mám prosbu učím se mzdy a nevím si rady....
Máme zaměstnance dostal výpověď s uplynutím 3 měsíční odstupní doby končil PP k 31.12.2004 ale, zaměstnanec začal 17.12.2004 marodit tedy byl na PN až do 31.8.2005 nyní mu vyplácím odstupné a musím mu proplatit nevyčerpanou dovolenou jak mám spočítat nárok?má vůbec nějaký jestliže byl po ceou dobu od začátku roku nemocen? a co ukončení k 31.12.2004 má nárok na nějakou dovolenou v r. 2005 ??? děkuji moc Michala