Re: Exekuce
Mzdová účetní mi odpověděla takto :
"vypisy z banky nemame k dispozici a ani nevim, jestli bysme byly ty spravne osoby, ktere muzou tyto informace poskytnout... "
Já jsem ale bez těchto dokladů bezradná. Jaké kroky můžu dál učinit ? Děkuji
>>Dobrý den, prosím o radu, zda má exekutorský úřad
>>právo vymáhat opětovně dlužné částky po dlužníkovi,
>>když
>>mu byly tyto částky prokazatelně sraženy ze mzdy a
>>odvedeny na finanční účet exekutora ? A jak si
>>dlužník
>>může odkontrolovat, že vše bylo zaplaceno. Má
>>exekutor
>>povinnost oznámit dlužníkovi , že má pohledávky
>>splaceny
>>?
>>Děkuji moc
>Vyžádejte si od mzdové účetní nebo od jiné účetní,
>která posílala srážky ze mzdy kopie výpisů z banky s
>danými platbami. Exekutor asi nemusí ohlásit, spíš se tam
>dotazujte vy, jestli už máte splaceno.
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
Re: Exekuce
zaměstnavatel má po tom,kdy dostane exekuční příkaz začít se srážením a posíláním sražených částek na účet,který je uveden na exekuč.příkazu. Po ukončení srážek (zaplacení,nebo ukončení prac.poměru) má za povinnost zaslat na soud (exekutorské kanceláři) přehled o provedených srážkách a zůstatku k datu ukončení exekuce v jejich firmě....na základě toho musí tomu,komu srážel vydat (a já dávám kopii) potvrzení,kolik bylo sraženo a zaplaceno, kolik zůstává (na exekučním příkazu je částka celková...)...takže nejlépe obrátit se soud a ten může vyzvat zaměstnavatele k podání informací pokud tuto svou povinnost nesplnil...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
6. 9. 2005 11:07
Dobrý den, prosím o radu, zda má exekutorský úřad právo vymáhat opětovně dlužné částky po dlužníkovi, když mu byly tyto částky prokazatelně sraženy ze mzdy a odvedeny na finanční účet exekutora ? A jak si dlužník může odkontrolovat, že vše bylo zaplaceno. Má exekutor povinnost oznámit dlužníkovi , že má pohledávky splaceny ?
Děkuji moc