Re: kombinované studium
>>tak ted mě polilo horko, protože z debaty za začátku
>>měsíce jsem se dozvěděla, že pracující člověk
>>studující
>>kombinovanou formou má nárok na odpočitatelnou
>>položku. To asi bylo myšleno v žertu že? Pokud je to
>>pravda,
>>víte o tom prosím někdo něco bližšího? Protože v tom
>>přípědě se pěkně dlouho asi šidím.
>
>///Má nárok na odpočitatelnou položku (studium i
>kombinované) do dovršení věku 26 let - § 15 odst. 5.no to snad ne, je tam soustavná příprava. a to kombinované studium není.
Aby měl statut studenta, musí jít u středoškolského studia o studium DENNÍ.
U vysokoškolského studia FORMA NEROZHODUJE, je studentem, ať už jde o denní nebo dálkové studium. Musí jít ale o státem uznanou VŠ a nesmí jít o studium v programu celoživotního vzdělávání. A do 26 let.
Do 28 let je pak studentem, pokud jde o DENNÍ doktorandské studium.
Krom toho, že máte nárok na odčitatelnou položku na studenta, tak můžete také zažádat o přídavek na dítě. Dále jeden z rodičů na Vás může uplatňovat odpočitatelnou položku na dítě. Jste veden(a) jako normální student, i když studujete kom.formou. Říkám to z vlastní zkušenosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
6. 9. 2005 15:28
tak ted mě polilo horko, protože z debaty za začátku měsíce jsem se dozvěděla, že pracující člověk studující kombinovanou formou má nárok na odpočitatelnou položku. To asi bylo myšleno v žertu že? Pokud je to pravda, víte o tom prosím někdo něco bližšího? Protože v tom přípědě se pěkně dlouho asi šidím.