Re: Výpočet dovolené při změně úvazku
1) hodinový průměr nemůže být nižší než 41,32 (7185/21,74/8)
2) náhrada ušlého výdělku při dovolené - uchází mzda za 8 hodin
3) 20 hodin týdně může být 4 hodiny v 5 dnech nebo 10 hodin ve dvou dnech a to může mít vliv na nárok na dovolenou
Min.mzda - 42,50 Kč při 40 hod.stanovené týdenní prac.době.
Tudíž i nejnižší výše náhrady mzdy za hod.
Děkuji. Jak se skutečně stanovuje nejnižší výše náhrady mzdy za hod ?
Ještě bych se chtěla zeptat jestli má zaměstnanec s polovičním úvazkem stejný nárok na dovolenou, co se týče počtu dní v roce, jak zaměstnanec pracující na plný úvazek. Děkuji
Min.výše náhrady mzdy je dána zákonem o mzdě.Zákon nestanovuje výši této náhrady , ale ukládá to,že nesmí být nižší než min.mzda. Vím, co asi máte na mysli : jak se skutečně vypočítává. Do určité doby bylo možné logicky spočítat z měsíční min.mzdy podle stanovené(plánované)prac.doby v tom kterém režimu min.hodinovou mzdu(která byla s min. v Naříz.vl. shodná). Od určité doby je výše hodinové mzdy Nařízeními vlády stanovena.
Na druhý dotaz : pokud pracuje 5 dnů v týdnu,avšak s kratším prac.úvazkem (př.4 hod/denně) má stejný roční nárok (4 týdny, 5 týdnů) jako ten ,kdo má plný úvazek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
6. 9. 2005 16:07
Dobrý den. Počítám náhradu za dovolenou zaměstnanci a nevím, jestli postup je správný. Zaměstnanec v měsících 04-06/05 byl zaměstnán na 20h/týden (pol.úvazek). Od 07/05 je na 40 h/týden (plný úvazek). Dovolenou mu počítám za měsíc srpen, tzn., z průměru za měsíce 04-06/05. Průměr mně vychází na 41 Kč. Pak jsem postupovala následovně: 41*4(denní úvazek)*10(počet dní dovolené) = 1640 Kč nebo mám již brát v úvahu 8-denní úvazek, tedy 41*8*10 = 3280 Kč ?
Předem děkuji