Re: účtování-laický dotaz
vůbec nejlepší je koupit si knížku souvztažností, podívat se jak to vaše účetní účtuje a zeptat se "jí" proč to dává na tyto účty...hledat na internetu, jak má být co správně ještě neznamená, že dostanete absolutně správnou odpověď a že např.vaše účetní si nevytvořila v účetní osnově nové účty pro přeúčtovávání....nejlépe se o tom pobavit s ní...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
6. 9. 2005 18:47
Moc prosím, nerozčilujte se, ale můj dotaz je opravdu laický. Nikdy jsem se o účetnictví moc nezajímala, nechávala jsem si ho zpracovat (účetnictví, s.r.o.). Teď se chystám do kurzu, tak listuji v našem účetnictví z minulého roku a v odborných knihách a myslím si, že má paní účetní možná dělala chyby v zaúčtování. Je např. možné zaúčtovat doklad za školení (pouze seminář,placeno hotově) na 501/250 spotř.kanc.materiálu nebo naopak nákup materiálu (monitor,placeno hotově) na 518/900?
Myslím, že chybně zaúčtovaných dokladů je mnohem více a já se obávám kontroly z FÚ (zatím jsme žádnou neprošli). Mám trvat na opravě? Je to velký prohřešek?
Nejsme plátci DPH.
Děkuji.