Dobrý den, prosím zkušené, já amatér FO dič :) mám koupené auto na úvěr. Auto bude na 100% k podnikání, máme druhé pro osobní s.. Auto jsem pořizoval následovně.
1. zálohová faktura č. 1 vystaveno 23.2.2016 uhrazeno 7.3.2016 2. Faktura č. 2 - vypořádání zálohy - daň doklad č. 2 Zd+DPH datum přijetí platby 7.3.2016
3. Faktura daňový doklad č. 3 duzp 14.3.2016- Cena celkem ZD+DPH odečtena záloha/zd+dph/ k úhradě 100000 a tohle je na úvěr.
Splátkový kalendář, jistina + úroky, nikde není dph.
Prosím, abych to nezmastil, KH+DPH - jsem čtvrtletní do Kontrolka dám 1. 7.3.2016 doklad č. 2 ZD+DPH / ze zálohy/ 2. faktura konečná č. 3 kde bude jen ta částka, co zbývá ke splacení na úvěr. Ve faktuře budu umořovat ten zbytek faktury tou jistinou a úrok bude daňový? Mám správně data a můžu uplatnit celé dph hned v tom březnu ? Ve smlouvě převádím vlastnické právo na věřitele, v jiném odstavci mám povolené odepisování po celou dobu. Je to správně prosím? díky za konzultaci Pavel
Re: úvěr na auto KH, DPH
Mám stejný dotaz, byl by jste tak hodný a uvedl, jak jste to vyřešil? DPH může být z celé částky nebo jen z té co se platila hotově? Díky.
10. 4. 2016 10:36
Dobrý den, prosím zkušené, já amatér FO dič :) mám koupené auto na úvěr. Auto bude na 100% k podnikání, máme druhé pro osobní s.. Auto jsem pořizoval následovně.
1. zálohová faktura č. 1 vystaveno 23.2.2016 uhrazeno 7.3.2016
2. Faktura č. 2 - vypořádání zálohy - daň doklad č. 2 Zd+DPH datum přijetí platby 7.3.2016
3. Faktura daňový doklad č. 3 duzp 14.3.2016- Cena celkem ZD+DPH odečtena záloha/zd+dph/
k úhradě 100000 a tohle je na úvěr.
Splátkový kalendář, jistina + úroky, nikde není dph.
Prosím, abych to nezmastil, KH+DPH - jsem čtvrtletní
do Kontrolka dám
1. 7.3.2016 doklad č. 2 ZD+DPH / ze zálohy/
2. faktura konečná č. 3 kde bude jen ta částka, co zbývá ke splacení na úvěr. Ve faktuře budu umořovat ten zbytek faktury tou jistinou a úrok bude daňový?
Mám správně data a můžu uplatnit celé dph hned v tom březnu ?
Ve smlouvě převádím vlastnické právo na věřitele, v jiném odstavci mám povolené odepisování po celou dobu.
Je to správně prosím? díky za konzultaci Pavel