Re: Opětné téma-ocenění vedení PÚ
Je zajímavé,že tento typ dotazu vždy vyvolá další reakci tazatele......
Zdá se mi to akorát - (já ve srovnání s jinými účetními firmami ještě fakturuji méně.) Účtuji v průměru 250,-- Kč za hodinu, někdy to vyjde i méně. Pokud propočítáte 8h týdně tj. za měsíc 32 hodin/250,--Kč Je to 8000,--. Takže máte v průměru u Vás tak 315,-- Kč na hodinu. Zdá se mi to přijatelné.
Záleží též na oblasti - např. pražské firmy si většinou účtují 25 - 30 Kč za položku, některé až 40 Kč. Kromě toho mzdy až 250 Kč na zaměstnance, někde krom toho ještě paušál na mzdy. V JČ to vesměs bývají nižší sazby. Ale vždy záleží na nabídce a poptávce. Nerozumím v dotazu údaji - 200 dokládků (drob.vydání) paragony (hotov.dokl.DD,)150 pokl.dokladů.
150 běžných pokl.dokladů v měsíci=denní příjmy tržeb,převody z BÚ a z BÚ,vklady,os.spotřeby podnikatele,převody mezi pokladnami (u této agendy jsou dvě),úhrady faktur a pod., těch dalších 200 měsíčně vedu jako "drobné vydání"=1 výdajový doklad měsíčně s pomocí přehl.tabulky(jsou to vesměs paragony,očísl.přímé nákupy zaměstnanců s podpisem,jménem a udaním účelu na zadní straně,kdy nevystavuji na každý paragonek výdajový doklad s jednotl.podpisy..).V průměru je to 750-800 položek v měsíci a práce tak na 60hod. měsíčně,menší město v JČ.Podnikateli,jak výše uvedeno,připadá opravdu 10000 měs. hodně.Proto můj dotaz,jak to účtujete jiní za přibližně stejných podmínek.Věřím, že toto téma vyvolává bouřlivé reakce,ale odpovězte jen, pokud chcete,žádné emoce a rozčilování.Neobracím se na zavedené účetní a auditorské firmy,ale právě na ty jednotlivé účetní,pracující každá na svůj živnostenský list a snažící se prosadit na trhu,které chtějí za kus poctivé práce odpovídající odměnu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
7. 9. 2005 8:29
Všem zdar k dílu..
Na toto téma již bylo hodně dotazů i příspěvků,leč přesto...
Podám konkrétnější případ.Menší město v JČ,vedení PÚ,mezd MO vč.odvodů a výkazů,kromě personalistiky,měsíčně: 200dokládků "dr.vydání"(paragony,hotov.DD),150 pokl.dokladů,100 fa přijatých,50 fa vydaných,zprac.2 bank mimo vystav.převod.příkazů,měs.plátce DPH,statistika a pod.Na firmě s notebookem strávím cca 8 hod.týdně,doma nad PC zpracováním a zaúčtováním na vlastním progr.vybavení přibl.taktéž.Váš názor na ohodnocení ?Já jen, jestli mně zákazník "nehoupá",za 10 hrubého (beru to jako "nečistý příjem",služby na zákl.ŽL..)je to prý moc a moc...Dík každému za příspěvek a hezký,úspěšný den