Re: Rodičovská dovolená a další tehotens
Pokud jste oznámila, že budete do 3 let věku dítěte na rodičovské dovolené, máte jen jednu možnost - předat zaměstnavateli žádost o novou mateřskou dovolenou. Budete mít spočtenou z doby před nástupem na první mateřskou.
Do práce byste mohla chodit pouze v případě, že by zaměstnavatel souhlasil s přerušením rodičovské dovolené - pak byste měla pochopitelně nárok i na nemocenské dávky.
Kdyby mi tedy zamestnavatel navrat do prace umoznil,rekneme treba ke dni 1.10.2005. A ja byh mu hned 1.10.2005 poslala neschopenku tykajici se rizikoveho tehotenstvi, mela bych narok na nemocenske davky i za predpokladu zebych neodpracovala zadny den?
Samozřejmě ano, ale přemluvit zaměstnavatele k přerušení rodičovské dovolené a pak nepřijít ani na jeden den mi připadne jako podraz.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
7. 9. 2005 9:07
Jsem na RD s 19mesicnim synem. Zjistila jsem, ze jsem opet tehotna. Muzu ukoncit RD a nastoupit do prace? Popripade v den nastupu zaslat zamestnavateli neschopenku, rizikove tehotenstvi? Bude mi zamestnavatel vyplacet nemocenskou i kdyz bych fyzicky do prace neprisla, jen mu zaslala neschopenku? dekuji