Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 4. 2016 23:48
Dobrý večer, zaměstnavatel nevyplatil zaměstnanci mzdu za několik měsíců loňského roku (jedná se o celkem vysoké částky), pracovní poměr byl v loňském roce ukončen. Nyní se se zaměstnancem dohodl na narovnání a vyplatí mu pouze malou část dlužných mezd. Nyní po mně zaměstnavatel chce, abych opravila vyúčtování zálohové daně za rok 2015 tak, aby se zdanilo pouze to, co bylo skutečně zaměstnanci vyplaceno. Stejně tak požaduje opravit pojistné za rok 2015, včetně evidenčního listu 2015. Skutečně lze vše uvedené opravit pouze po dohodě zaměstnavatele a zaměstnance? Jakým způsobem mám postupovat? Opravit veškeré přehledy OSSZ a ZP, kterých se týká nevyplacená mzda a stejně tak vyúčtování daně a potvrzení o zdanitelných příjmech bývalého zaměstnance? Pokud bych na to přistoupila, v některých měsících by mu nebyla vyplacena ani minimální mzda a nebyl by ani zdravotně pojištěn. Moc prosím o jakýkoliv názor, nikdy jsem se s tím nesetkala a nic k tomu ani nedohledala. Děkuji H.