Re: polep výlohy - PDP nebo s DPH?
Musíte se rozhodnout, zda se jedná o reklamní službu, která je smluvně ošetřena jako jako samostatná činnost (73.11), nebo zda se jedná o službu podle 43.33.29.
Byla na výlohu použita tapeta, nebo reklamní polep?
Dobrý den, moc děkuji za příspěvek. Stále mi to totiž nedá a stejně o tom přemýšlím. Nevím, jaký je rozdíl mezi tapetou a reklamním polepem i reklamní polep se přece dělá nějakou samolepicí fólii stejně jako by se jednalo o tapetu.....popíšu to tedy přesně....jedná se o výlep skleněných výloh na prodejně elektra, na kterém nejsou nějaké konkrétní produkty určené k prodeji, ale jen nezávislé motivy např. "rodinka používající spotřebiče". Jedná se o polep, který není určen k nějaké konkrétní akci, ale spíše, aby každý poznal, že se jedná o prodejnu elektra. Polep tam bude tak dlouho, jak to vydrží, určitě se nebude za půl roku měnit (celá akce stojí 80tis.bez DPH).
No a vzhledem k tomu, že jsem se na to byla včera i podívat, tak jsem zjistila, že se tam i nápisem označoval štít prodejny, u kterého se nejednalo o fólii, ale o desku s názvem prodejny přišroubovanou právě na původním štítu. A v případě označení toho štítu bych řekla, že se jedná už o PDP.
Takže stále ještě nemám jasno. Vůbec nevím, jak to vyřešit. Protože když dám výlohy s DPH, tak aspoň štít bych měla fakturovat s PDP a většinou jsem dělala buď fakturu jen s DPH nebo s PDP, protože montáž a práce na dílně je vždy dána souhrnnou sumou, kterou bych musela teď nějak rozdělit. Pak už by snad byly ale lepší dvě faktury.
Můžete mi prosím ještě někdo poradit? Moc moc děkuju.
No, a o to právě jde. Jedná se o reklamu nebo už je to stavební práce? Kde je ta hranice? Já osobně bych řekla, že tím, že se polepí výloha se o stavební práci asi nejedná, ale ten štít, bych řekla, že už stavební prací bude, protože označuje budovu a zařadila bych to pod kód 43.29.19 - instalace reklamních a firemních štítů (i světelných). Ale jak byste v tomto případě dělala fakturu? Jednu na DPH a druhou s PDP? Nebo jak se toto řeší? U PDP jsem se s tím ještě nesetkala. Každopádně asi nejlepší bude se spojit ještě s odběratelem a nějak se s ním na tom domluvit.
I tak by mě ale zajímal názor jiných účetních. Tak pokud k tomu máte nějaký názor, dejte prosím vědět. Díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 4. 2016 9:33
Dobrý den, můžete mi prosím někdo poradit, zda je polepení výlohy v režimu přenesené daňové povinnosti nebo s DPH? Řekla bych, že s DPH, ale nejsem si jistá. Děkuji za odpověď.