Re: prosím jde to ještě něják napravit?
Pokud uplatňujete DPH u leasingu při úhradě na základě bankovního výpisu, pak si v tomto měsíci zaevidujte při zpracování banky navíc "příjem" a "výdej" v hodnotě splátky za min. měsíc a zaúčtujte u " příjmu" jako storno zápisu z min. měsíce a u "výdeje" rozúčtujte správně na DPH a základ daně. Rozdíl bude 0 a měla by se vám částka DPH dostat do evidence pro účely DPH a zároveň si opravíte účetní zápis. Příklad:
07/2005 = 381/221 1190,00. "Příjem" v 08/2005 221/381 (nebo -381/-221) 1190,00 Kč. "Výdej" 1000,00 Kč na 381/221 + 190,00 Kč na 343/221. Neznám váš postup ani možnosti. Takto bych mohla postupovat já.
Re: prosím jde to ještě něják napravit?
Přesně jak píše JFM - záleží na programu. Některý program nevstupuje z účtování bankovních výpisů do evidence DPH, musí se to vést někde v závazcích, tam by potom stačilo jen přepsat datum. Podle mně je praktičtější zaevidovat leasingové splátky podle splátkového kalendáře najednou v závazcích, alespoň neuděláte chybu. Kdybyste třeba zaplatila splátku dřív, než je nárok na odpočet, DPH si stejně uplatnit nemůžete a zase byste vymýšlela nějaký postup, jak to zaúčtovat. J.F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
7. 9. 2005 15:42
Dobrý den, až dnes jsem zjistila, že jsem za minulé čtvrtletí neuplatnila do DPH splátky leasingu. Tedy konkrétně splátky tam mám, ale nemám tam uplatněné DPH.Účtujeme to přímo na bance a já si většinou splátky dělám na interní doklady, ale teď mám pouze zaúčtováno na bance 518/381. Co teď s tím??? Jde to vůbec??? Děkuji