Re: prosím jde to ještě něják napravit?
Pokud uplatňujete DPH u leasingu při úhradě na základě bankovního výpisu, pak si v tomto měsíci zaevidujte při zpracování banky navíc "příjem" a "výdej" v hodnotě splátky za min. měsíc a zaúčtujte u " příjmu" jako storno zápisu z min. měsíce a u "výdeje" rozúčtujte správně na DPH a základ daně. Rozdíl bude 0 a měla by se vám částka DPH dostat do evidence pro účely DPH a zároveň si opravíte účetní zápis. Příklad:
07/2005 = 381/221 1190,00. "Příjem" v 08/2005 221/381 (nebo -381/-221) 1190,00 Kč. "Výdej" 1000,00 Kč na 381/221 + 190,00 Kč na 343/221. Neznám váš postup ani možnosti. Takto bych mohla postupovat já.
Re: prosím jde to ještě něják napravit?
Přesně jak píše JFM - záleží na programu. Některý program nevstupuje z účtování bankovních výpisů do evidence DPH, musí se to vést někde v závazcích, tam by potom stačilo jen přepsat datum. Podle mně je praktičtější zaevidovat leasingové splátky podle splátkového kalendáře najednou v závazcích, alespoň neuděláte chybu. Kdybyste třeba zaplatila splátku dřív, než je nárok na odpočet, DPH si stejně uplatnit nemůžete a zase byste vymýšlela nějaký postup, jak to zaúčtovat. J.F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
7. 9. 2005 15:42
Dobrý den, až dnes jsem zjistila, že jsem za minulé čtvrtletí neuplatnila do DPH splátky leasingu. Tedy konkrétně splátky tam mám, ale nemám tam uplatněné DPH.Účtujeme to přímo na bance a já si většinou splátky dělám na interní doklady, ale teď mám pouze zaúčtováno na bance 518/381. Co teď s tím??? Jde to vůbec??? Děkuji