Re: Koupě nemovitosti - reakce na dotaz
Vedete jednu DE, vedete jednu evidenci pro účely DPH, IČO vámn přidělil ŽÚ - podnikání , t.j. příjmy a výdaje podle § 7. Příjmy § 9 uvádíte pouze své jméno a adresu, nejde o podnikání podle ŽZ. Nájem je od DPH osvobozen, přefakturace služeb (energie, vodné), pokud neuplatníte DPH na vstupu, pak neuplatňujete ani na výstupu, pokud přefakturujete za stejnou cenu. V přiznání k DPH budete mít na vstupu tedy 0 DPH a na výstupu uvedete částku za nájem do ř. 530.
Re: Koupě nemovitosti - reakce na dotaz
*** S tím moc nesouhlasím. Předně - na podnikatele se vztahuje Obch.Z. A navíc: na plátce DPH zákon o DPH se vším všudy, tzn. i včetně nároků na daňové doklady. Za další - nájem nemustí vždy osvobozen od DPH. ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
8. 9. 2005 9:32
Jsem na pochybách, podle reakcí bych si troufl říci, že bych neměl spojovat své účetnictví, které je od té doby nulové a nájemné jako fyzická osoba. V opačném případě bych ale musel započítat DPH (jsem plátce DPH) a bylo by i komplikované přefakturování energie? Budu tedy dělat dobře, jestliže nebudu míchat tyto věci do sebe a na příjmový doklad o nájmu postačí pouze mé jméno a příp. datum narození? Děkuji