Hlavní navigace

FA z EU (Irsko) - antivir Norton

• (neregistrovaný)

22. 4. 2016 21:16

Dobrý den, zkouším hledat, ale nějak se mi nedaří, asi zadávám špatně do vyhledávače - ale už to tu určitě bylo řešeno několikrát. Takže se předem omlouvám, za asi opakovaný dotaz:
    Mám Potvrzení objednávky za nákup služeb Norton - antivir, kde jsou uvedeny i všechny daňové náležitosti. Jedná se o plátce DPH, takže je uvedena "celková částka
    Česká republika DPH (21%): 0 Kč
    Kód osvobození od DPH: CZxxxxxx (dič naše)
    Celkem částka"

Potom jsou tam daňové záležitosti - údaje o dodavateli a podtím informace:
    "Celková zobrazená cena zahrnuje DPH v sazbě platné ve vybrané zemi zákazníka."

a dále:
    "Zákazníci se sídlem v EU (číslo registrace prodejce k DPH IE655xxxxx):
    Celková zobrazená cena zahrnuje DPH ve standardní sazbě platné ve vybrané zemi zákazníka.
    Korporátním zákazníkům ze zemí mimo Irko, kteří uvedou identifikační číslo registrace k DPH, bude účtována cena bez DPH - zákazníci musí sami DPH vyúčtovat v souladu s článkem 196 Směrnice EU."
    ....potom je tam info pro Švýcarsko, Norsko .....
    "Ostatní zákazníci (číslo registrace prodejce k DPH IE655xxxxx):
    Celková účtovaná cena nezahrnuje DPH. Doporučujeme zákazníkům, aby se řídili místními daňovými předpisy."

Vůbec z toho nejsem moudrá, DPH nám nevyměřili, nevím, kdo má být korporátní zákazník a nevím, kdo se považuje za Ostatního zákazníka.

Ale já mám prosím teď dotaz, mám provést reverse charge a uvádět službu v řádcích 5 a 43? Předem mockrát děkuji všem ochotným za odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).