Re: Těhotenství a ukončení PP
Výpočet byl v tomto týdnu odpovídán opakovaně, mateřská se bude počítat z příjmu od zaměstnavatele za 1/05 až 12/05. Nastoupíte na MD totiž v ochranné lhůtě a ta je u těhotných žen 6 měsíců. Případná výplata podpory se na dobu mateřské přeruší.
Re: Děkuji ale ještě dotaz
Nemocenská bude výhodnější, asi 9000 měsíční, v prvním měsíci o pár stovek méně. Podpora by byla jen 50% z čisté mzdy.
Na mateřskou musíte nastoupit 42 dnů před předpokládaným datem porodu a formulář od lékaře odevzdáte bývalému zaměstnavateli.
Kdybyste nastoupila do zaměstnání jinam, bude výše mateřské vypočítána podle výdělků u nového zaměstnavatele.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
8. 9. 2005 12:32
Přeji dobrý den, mám otázečku...
sice mám ještě čas, ale jsem zvědavá.
Jsem těhotná, plánovaný termín porodu je v dubnu. K 31.12. mi končí pracovní poměr.
Bude pro mě pak výhodnější být od 1.1.2006 na nemocenské a nebo na pracovním úřadě?
A budu mít nárok na mateřskou, když nebudu čtyři měsíce zaměstnaná.
Jestli ano, tak se mateřská bude vypočítávat za 01/2005 - 12/2005 a nebo od 04/2005-04/2006.
Jestli je to ten druhý případ, tak bych asi byla hodně ztratná, když už nebudu zaměstnaná a budu pobírat jen podporu v nezaměstnanosti a nebo nemocenskou ty poslední 4 měsíce?
Je lepší nechat se třeba na ty 4 měsíce někde zaměstnat (třeba u známého)?
Ještě otázečku, podrobnosti ohledně výpočtu mateřské, podmínek atd, se dozvím kde?
Mockrát děkuju za odpověď...