Pracovni neschopnost-Prosím radu

• (neregistrovaný)

8. 9. 2005 15:02

V roce 2002 jsem nastoupila na mateřskou dovolenou,těnto rok v únoru jsem si našla práci,ale dostala jsem smlouvu jen na dobu určitou a to do 31.7..Od 24.5. jsem v pracovní neschopnosti,moje lékařka se mě ptala jak dlouho mám ještě nárok na dávky.Myslím si,že mám nárok celkově na jeden rok pracovní neschopnosti je to tak?Prosím nějakou odbornici na mzdy o radu.A mám ještě jednu prosbu,můj DVZ je 298,.Kč bude tato částka po celou dobu PN nebo se bude snižovat.Děkuji Barbora G.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 9. 2005 15:08

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Pracovni neschopnost-Prosím radu
      Potvrzení o podpůrčí době (tj. o tom, jak dlouho můžete nemocenskou pobírat) Vám pro lékařku napíše ten zaměstnavatel, u kterého jste v červenci skončila. Pokud je to malá organizace, pak toto potvrzení vydá sociální správa, která vyplácí nemocenské dávky.
      Jestliže jste půl roku před touto nemocí, tj. před 24.5., nemarodila a nepobírala nemocenkou, pak můžete nemocenskou pobírat rok od 24.5., tj. do 23.5.06.
      Vyměřovací základ zůstává stejný.

• 8. 9. 2005 15:20

Liduška (neregistrovaný)

Na přelomu března a dubna jsem měla PN asi necelé 3 týdny a potom až mám PN od toho 24.5..Děkuji moc

• 8. 9. 2005 15:27

Liduška a Barbora G. :-) (neregistrovaný)

Teď je v tom zmatek...Liduška se ptá na dovolenou a já Barbora G. na Pn a délku dávek.Děkujeme.

• 8. 9. 2005 15:36

Anonymní (neregistrovaný)

zpětně si odečtete od 23.5.2006 počet dní,které jste byla na nemocenské v 3-4/2005 a budete znát datum,do kdy můžete pobírat nemocenské...odhadem asi první týden května 2006 vám bude podpůrčí doba končit

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).