Re: Pracovni neschopnost-Prosím radu
Potvrzení o podpůrčí době (tj. o tom, jak dlouho můžete nemocenskou pobírat) Vám pro lékařku napíše ten zaměstnavatel, u kterého jste v červenci skončila. Pokud je to malá organizace, pak toto potvrzení vydá sociální správa, která vyplácí nemocenské dávky.
Jestliže jste půl roku před touto nemocí, tj. před 24.5., nemarodila a nepobírala nemocenkou, pak můžete nemocenskou pobírat rok od 24.5., tj. do 23.5.06.
Vyměřovací základ zůstává stejný.
Re: Pracovni neschopnost-Prosím radu
Teď je v tom zmatek...Liduška se ptá na dovolenou a já Barbora G. na Pn a délku dávek.Děkujeme.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
8. 9. 2005 15:02
V roce 2002 jsem nastoupila na mateřskou dovolenou,těnto rok v únoru jsem si našla práci,ale dostala jsem smlouvu jen na dobu určitou a to do 31.7..Od 24.5. jsem v pracovní neschopnosti,moje lékařka se mě ptala jak dlouho mám ještě nárok na dávky.Myslím si,že mám nárok celkově na jeden rok pracovní neschopnosti je to tak?Prosím nějakou odbornici na mzdy o radu.A mám ještě jednu prosbu,můj DVZ je 298,.Kč bude tato částka po celou dobu PN nebo se bude snižovat.Děkuji Barbora G.