dobrý den , Prosím Vás o radu, moc to spěchá. Jedná se o dovoz zboží. Dováželi jsme zboží z bulharska, jedná se o první dovoz ze třetí země, předtím jsme vždycky dováželi z EU. Máme mandátní smlouvu s jednou firmou která nám zařídila doklady na celním úřadu. Dneska mi přišel doklad - JCD -a k němu přickvanutá faktura od našeho dodavatele z buhlarska. Chci se zeptat fa na zboží zaúčtuju zvlášť? na 504/321? a JCD zaúčtuju na dal 379 a k JCD se musí zaúčtovat na vnitřní účty 395/343 až se mi to dostane do řádků 260 a 340? V Dokladu JCD je fakturovaná hodnota zboží v eurech a dále cena za položku přepočítána kurzem. a Statistická hodnota je vyšší - statistická hodnota představuje zboží + doprava? a dále v základu pro vyměř.popl. je zase jiná částka čemuž nerozumím. Z tohoto základu musím vypočítat nějakou daň kterou musí naše firma zaplatit celnímu úřadu ale Jak???? Prosím poraďte mi je to moc důležité....
9. 9. 2005 7:25
dobrý den ,
Prosím Vás o radu, moc to spěchá.
Jedná se o dovoz zboží. Dováželi jsme zboží z bulharska, jedná se o první dovoz ze třetí země, předtím jsme vždycky dováželi z EU.
Máme mandátní smlouvu s jednou firmou která nám zařídila doklady na celním úřadu.
Dneska mi přišel doklad - JCD -a k němu přickvanutá faktura od našeho dodavatele z buhlarska.
Chci se zeptat fa na zboží zaúčtuju zvlášť? na 504/321?
a JCD zaúčtuju na dal 379 a k JCD se musí zaúčtovat na vnitřní účty 395/343 až se mi to dostane do řádků 260 a 340?
V Dokladu JCD je fakturovaná hodnota zboží v eurech a dále cena za položku přepočítána kurzem. a Statistická hodnota je vyšší - statistická hodnota představuje zboží + doprava?
a dále v základu pro vyměř.popl. je zase jiná částka čemuž nerozumím.
Z tohoto základu musím vypočítat nějakou daň kterou musí naše firma zaplatit celnímu úřadu ale Jak????
Prosím poraďte mi je to moc důležité....