Re: Přebrání podv.účetnictví v hrozném s
jsem v podobné situaci a už jsem se mockrát ptala a pátrala, jak to spravit. Podívejte se do diskuze z 24.5. "opravy v účetnictví", z 13.7. "oprava závazkových účtů" a na www.ucetnisvet.cz, účetnictví v PO, "oprava závazkových účtů" z 19.7.
Řešila jsem něco podobného vloni. Protože již nelze zasahovat do jednou uzavřeného období, radila jsem se s daňovým poradcem. Ten poradil, abych zřídila účet 548 ... - inventarizační rozdíly a účet 648 ... - inventarizační rozdíly. Potom jsem provedla inventarizaci rozvahových účtů. Všechno, co nesouhlasilo jsem odúčtovala na výše uvedené účty s tím, že bylo-li třeba použít stranu MD, bylo to na 548, když stranu D, bylo to na 648. Háček je ale v tom, že všechno, co je na 548 se uvádí jako daňově neuznané, všechno, co je na 648 se musí zdanit. Hodně zdaru a pevných nervů.
*** Radím dohledat chyby než začnete poplatníkovi zvyšovat ZD ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
9. 9. 2005 12:05
Přebrala jsem podv. účetnictví v hrozném stavu. Visí tam nesmyslné přeplatky (ve výši několika tisíc) ještě z r. 2000-2004, které byly nejspíše zapřičiněny chybějícími fakturami od dodavatelů a platby tudíž bývalá účetní připisovala na faktury, které byly v evidenci.
Nevíte někdo, jakým způsobem se dají vyhodit tyto nesmyslné závazky a pohledávky (třeba i nedaňově), abych si srovnala účto a r. 2005 byl již správně.