Re: ZTP a příspěvek na benzin
Bohužel se obávám, že na příspěvek nemáte nárok. Úřednice to sice asi vyjádřila obvyklým buranským způsobem, ale měla pravdu. Příspěvek se přiznává pouze těm, jejichž druh postižení k tomu opravňuje a hluchota je navíc taxativně uvedena jako výjimka. Něco najdete tady:
http://www.brno.cz/index.php?nav01=2226&nav02=2229&nav03=1036&nav04=1461&idzs=545
tak se jen podívejme kolem sebe kolik lidí používá označení a bere příspěvek a nemusí kupovat dálniční známku a potom ti potřební nemají nárok,kdo tomu už udělá konec ..........
Milá Barčo, teď jste se pustila odvážně do oblasti, o které toho moc nevíte. Známka se již dávno nevydává, současná právní úprava pouze říká, že pokud s tím postiženým jedu po dálnici, tak tu známku mít nemusím. Označení invalidy ještě nedává automaticky nárok na příspěvek (jak to psal výše graver), ale jsou pčesně vynezeny diagnózy a věřte mi, že spíše úředníci dělají vše pro to, aby ušetřili. Ještě bych Vás chtěl poprosit, abyste napsala, kdo je tedy ten "potřebný", o kterém jste se velice neurčitě zmínila.
nechci nikoho naštvat
nepsala jsem ,že kupují známku ,ale že ji nemusí kupovatí,znám ve svém oklí několik lidí ,kteří využívají výhod a neměli by ,jsou to podnikatelé s velkými zisky a majetkem bez zjevného oslabení nebo postižení a ještě se tím chlubí a naopak má sousedku, které se stará o postiženého syna a má s tím problém
jí je skoro 65 syn má 40 je mentálně postižený a s úředním šimlem válčí pořád.
potřební - to jsou podle mě právě ti nemocní lidé ti kteři opravdu nemohou žít jako my ostatní jestli se vám zdá ,že je moje myšlení zvrácené pak se neomlouvám ,ale stojím si za tím, názor je to můj a vy s ním nemusíte souhlasit.
Snad nemá smysl to takhle rozplizávat. Původní dotaz zněl, zdá má na příspěvek nárok osoba s konkrétním postižením. Ten byl zodpovězen a nic na tom nezmění eventuální existence šíbrů, kteří si příspěvek nějak pokoutně seženou a mají z toho byznys. Tím prostě svět nespasíte a nic s tím nenaděláte. Já jsem dostal pár facek od policajta, když jsem si dovolil projevit svůj názor na to, že mne napadl jeho nezajištěný pes. Taky s tím nikdo nic nenadělá - za naše prachy by se měli snažit jiní...
Chápu ty, kteří pro své postižení musí bojovat s úředním šimlem, ale ta alokace příspěvků je snad pochopitelná. Nevím, proč by měl hluchý dostávat příspěvek na dopravu, ale zato bych mu přispěl třeba na speciální komunikační techniku (hlasové konvertory apod.), která zase asi nebude k ničemu paraplegikovi.
Barča reagovala jen na dotaz. Hluchý nemá nárok na benzin? Pokuste si zacpat uši a jet autem. Moje matka je majitelka ZTP/P
a nedostala ani madla do koupelny natož příspěvek na sprchvý kout, když už ji nezvládáme vytáhnout z vany, přitom vím několik případů, že jiní majitelé ještě chodící ten příspěvek dostali. Že by korupce? Je pravda, že příspěvek na benzin každý rok vyškemrám, když je nechodící.
Milé dámy, příspěvek je koncipován pro osoby, které mají problémy s hybností, tedy se někam vůbec dostat. Člověk hluchý, ač je to postižení šílené, nemá problém se někam dostat, nohy má v pořádku. Dálniční známka: abych mohl jet po dálnici bez známky, musím tam toho postiženého fyzicky mít, takže opět nechápu, jak se s tím dá podvádět. Jinak souhlasím, že korupce a nespravedlnost v této oblasti existuje, úředníci mají velké pole pro vlastní výklad zákona, sám jsem to zažil s mou vážně nemocnou matkou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
11. 9. 2005 21:21
Jsem majitelem průkazu ZTP jsem hluchý. Na sociálním mi řekla paní, že nemá nikdo z rodiny nárok na příspěvek na benzin to bych prý musel mít špatný nohy:(