Re: Prosba o pomoc
6498/9= 722,- den
21,74*722*2 měsíce= 31 393
pokud zaměstnavatel tvrdí, že součástí odměny mělo být i odstupné ( z jeho pohledu) má smůlu, odstupné - z něj se neplatí soc.,zdr.pouze daní a musí být uvedeno zvláš't právě pro rozdíl v platbě soc.a zdr.....máte šanci uspět..
Re: Prosba o pomoc
Odstupné mělo být spočítáno průměrem pro náhrady mzdy za IV. q 98. Výpočet výše uvedený z dovolené je správný.( za předpokladu,že Vám byla dovolená zaplacena tímto správným průměrným výdělkem). Další odpověď postihuje přesně Váš problém. Neprokáže-li zaměstnavatel, že z částky, kterou Vám údajně již zaplatil jako odstupné,nebylo odvedeno pojištění,nelze vyplacenou část odměny , na kterou se odvolává
považovat za odstupné. A to i kdyby dodatečně po vyúčtování chtěl provést "odúčtování" pojistného. Od výplaty za toto období již zcela jistě ve firmě proběhla pravidelná kontrola z OSSZ na správnost odvodů pojistného, ev.kontrola zdr.poj. na totéž a bylo by to v Protokolu o kontrole. Nemluvě o tom, že 8.1. 1999,kdy Vám údajné odstupné vyplatili, nemohlo být při skončení pracovního poměru, neboť jste uvedl, že prac.poměr skončil v lednu. Výplata odstupného by měla být tedy zúčtována v lednové výplatě a ne v prosincové.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
12. 9. 2005 14:21
Prosím o pomoc, jakým způsobem mi má zaměstnavatel vypočítat odstupné. Ukončil se mnou pracovní poměr dohodou pro nadbytečnost už v lednu 1999. Od té doby odmítá proplatit odstupné, navíc tvrdí, že odstupné bylo započítáno v odměně, kterou jsem při skončení pracovního poměru obdržel. 8. ledna 1999 jsem dostal na hotovosti 75 000,- jako odměnu, nyní tvrdí, že v ní byla obsažená částka 32 226,- Kč jako odstupné. Nevím, z jakých průměrných platů se toto odstupné počítá, za jaké měsíce. Pokud bych vycházel z průměru náhrad za dovolenou, tj. 84,94 Kč ( při ukončení jsem měl za 9 dnů dovolené vyplaceno 6 498,- Kč). Vzhledem k tomu, že se tento můj problém dostal k soudnímu řízení, byl bych rád, aby mi někdo pomohl s tím, zda výpočet odstupného 32 226,- je správný. dík a přeji příjemný den