Re: Automobil v podnikání
*** Auto není Vaše, máte jej v nájmu. K nákladům na pracovní cesty budete přistupovat dle §24 odst.2/k/4. K nákladů na nájemné dle §24 odst.4. K silniční dani se přihlašte. Pro Vás byla první splatná záloha na SD v červenci - z jejího neuhrazení Vám zřejmě bude vyměřeno penále - urychleně uhraďte. Pokud se přihlásíte až k pozdějšímu datu, tak do té doby by se Vám v nákladech neměly objevit žádné náklady na auto. Je to na Vás, jakou cestu zvolíte ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 9. 2005 16:21
Dobrý den,
jsem podnikatelka a v květnu jsem si koupila nový automobil na leasing, který bych si ráda vložila do obchodního majetku (v minulosti jsem žádný automobil v majetku neměla). Chtěla jsem se zeptat zda můžu automobil vložit do podnikání a tudíž si na něj uplatňovat daňové náklady už od května, i když se přihlásím na FU jako plátce silniční daně až nyní. Jde případně přihlásit se jako plátce silniční daně i zpětně?
Děkuji za odpověď.
Jitka