Máme zajištěného auditora na rok 2005 ( účetní závěrka ) až do r. 2008. Nejsem si jist, zda smlouva od auditora, kterou jsem dostal do ruk k podpisu jednatele je správně formulovaná. V kostrce uvedu práva a povinnosti plynoucí ze smlouvy auditora. ******************* Smlouva o kontrolní činnosti: 1)auditor na základě provedených testů vyjadří svůj názor na účetní závěrku.., 2)auditor není zavázán provést detailní testy všech operací tak, aby byly zjištěny všechny nesrovnalosti ( auditor se s námi smluvně dohodl, že projde doklad po dokladu ) z toho vyplývá, že nelze spoléhat pouze na tento audit jako prostředek, který zjistí všechny nesrovnalosti v účetnictví společnosti.. 3)zvláštní pozornost auditora bude zaměřena na zjištění účinnosti kontrolního systému společnosti s tím, že nedostatky v kontrolním systému, které bude považovat za významné, projedná s vedením společnosti a v případě nutnosti uvede ve zprávě auditu. 4)V případě, že auditor v průběhu auditu zjistí nedostatky ve vedení účetnictví nebo při zpracování závěrkových výkazů, bude o takových nálezech neprodleně informovat vedení společnosti. ***************** Je to naš první audit nepovinný a nyní se Vás táži, jaké maté zkušenosti a na co si při podepsání smlouvy dát pozor. Auditor ani nevede žádnou zodpovědnost dle smlouvy, pouze upozorní na chyby a je na nás, zda je potom opravíme!!! Auditor je nám během roku vždy k dispozici a budeme-li mít problém, vždy jej máme oslovit. Když to tak vezmu, tak mi si chceme tímto ušetřit kontrolu z FÚ, ale ?????
12. 9. 2005 17:17
Máme zajištěného auditora na rok 2005 ( účetní závěrka ) až do r. 2008.
Nejsem si jist, zda smlouva od auditora, kterou jsem dostal do ruk k podpisu jednatele je správně formulovaná.
V kostrce uvedu práva a povinnosti plynoucí ze smlouvy auditora.
Smlouva o kontrolní činnosti:
1)auditor na základě provedených testů vyjadří svůj názor na účetní závěrku..,
2)auditor není zavázán provést detailní testy všech operací tak, aby byly zjištěny všechny nesrovnalosti ( auditor se s námi smluvně dohodl, že projde doklad po dokladu ) z toho vyplývá, že nelze spoléhat pouze na tento audit jako prostředek, který zjistí všechny nesrovnalosti v účetnictví společnosti..
3)zvláštní pozornost auditora bude zaměřena na zjištění účinnosti kontrolního systému společnosti s tím, že nedostatky v kontrolním systému, které bude považovat za významné, projedná s vedením společnosti a v případě nutnosti uvede ve zprávě auditu.
4)V případě, že auditor v průběhu auditu zjistí nedostatky ve vedení účetnictví nebo při zpracování závěrkových výkazů, bude o takových nálezech neprodleně informovat vedení společnosti.
Je to naš první audit nepovinný a nyní se Vás táži, jaké maté zkušenosti a na co si při podepsání smlouvy dát pozor. Auditor ani nevede žádnou zodpovědnost dle smlouvy, pouze upozorní na chyby a je na nás, zda je potom opravíme!!!
Auditor je nám během roku vždy k dispozici a budeme-li mít problém, vždy jej máme oslovit.
Když to tak vezmu, tak mi si chceme tímto ušetřit kontrolu z FÚ, ale ?????