Re: Tuzemske faktury v Eur
Na fa máte základ i DPH v české měně, toto uvedete do daň.tabulky a až celkovou částku přepočítáte kurzem, který máte ve své směrnici pro účto.
Není žádný důvod přepočítávat základ i DPH, protože toto je ze zákona o DPH jasně uvedeno, že musí být na fa vyčísleno v české měně= to znamená, že jak u dodavatele, tak u odběratele musí být základ DPH i DPH stejné (na vstupu i výstupu).
Nevím, jak účtujete v programu, ale já zadám částku v cizí měně, zadám svůj kurz, opíši základ daně + DPH dle faktury v české měně a nyní mi zůstane kurz.rozdíl buď akt., nebo pas. - zaúčtuji tuto částku 563/663.
Takže sedí základ daně + daň a celková částka v cizí měně, co mám hradit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
13. 9. 2005 9:53
Pokud nam chodi tuzemske faktury od dodavatelu v Eurech s prepoctem na Kc a uvedenym kurzem, musim je uctovat stejnym kurzem kvuli spravnemu odvodu DPH. Nebo se pletu?
Diky za radu.