Re: pokuta zaplacená magistrátu
Souhlasím s panem Hakenem. Kdo neplatí tak nedaňové a co ti co včas zaplatí, dostanou odměnu?
Re: pokuta zaplacená magistrátu
:-)) samozřejmě, že odměnu nedostanou (nebo vlastně ano...bonus), ale odměnu jako takovou nedostane ani včas platící odběratel (většinou) a když se stane neplatičem (z rozličných důvodů) a už s ním nechci spolupracovat a vypálím mu přátelsky "prodlení"... on si to do daní uloží jako do hajan:-)) Mě spíš zaujalo, že nevím jestli pokutu, kterou mi udělí magistrát na základě upozornění kanceláře pojistitelů mám chápat jako pokutu dle §25 odst. 1 f) nebo jako pokutu/sankci dle §24 odst. 2 zi) ? Uniká mi tam ta vazba pojišťovna - magistrát - firma. A teď mě v souvislosti s tím napadá ještě jedna otázka, zda pojišťovna může uplatnit úroky z prodlení - za pozdní platbu pojistné splátky?...teď to myslím obecně... Děkuji a přeji všem hezký den:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
13. 9. 2005 9:58
Dobrý den, prosím Vás jak mám zaevidovat pokutu zaplacenou
magistrátu města, za neplacení povinného pojistného na firemní auto, jedná se o cca 2000,-. Mohu to zaevidovat jako daňový náklad nebo se jedná o náklad neuznatelný (viz. "pokuty" placené OSSZ, VZP atd.)? Děkuji všem