Re: práce na DPP - není na ÚP
děkuji oběma, jen jste mi potvrdily moje myšlenky a obavy, já jsem vedoucímu tyto informace sdělila, ted bude jen na něm, jestli jej přijme i tak, nebo raději zvolí jiného kandidáta...
a ještě bych se zeptala - když je na úp a s námi uzavře DPP s odměnou max. do 10 000,-/měsíc v půlce měsíce (takže půl měsíce má ÚP, půl měsíce má s námi DPP), ÚP mu dnem začátku DPP ukončí evidenci na ÚP, to zbylé období (kdy je u nás na DPP) by pak případně novému zaměstnavateli např. kt. by měl od 1.6.2016 prokáže Potvrzením o zaměstnání z DPP,kt. mu pod ukončení DPP vystavím?
díky :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 5. 2016 13:07
Dobrý den, prosím, jak se řeší ZP v případě, kdy člověk začal pracovat na DPP (měsíční výdělek do 10 000,-), třeba na období půl roku, není evidovaný na ÚP, sám si ZP nehradil...
je povinností toho zaměstnavatele zjišťovat, jestli má zaměstnanec další příjmy, jestli je na ÚP, jestli si řeší ZP sám?
Přišel k nám právě člověk, kt. skončil HPP u nějakého zaměstnavatele v 6/2015, na ÚP se nenahlásil, říkal že chodil po "brigádách" - měl DPP, ale s příjmy do 10 000,-, a období 1-5./2016 neměl vůbec nic "papírového" (měl práci na černo, peníze hotově)... takže kdybych já ho nyní vzala do HPP a chtěla po něm doložit Potvrzení o zaměstnání, tak mi není schopen nic dát...ale ani čestné prohlášení, že si ZP pojištění platil sám....
díky