Re: Starobní důchod
Můj táta zemřel v den výplaty důchodu (ve 3.00 hod. ráno). Volala jsem na poštu, aby důchod již doručovatelka nenosila.
Pracovnice pošty mně sdělila, že na důchod má nárok, pokud zemřel v den, na který připadá jeho výplata. Důchod sice pošta nedoručila, vrátila jej plátci důchodu (vojenské správě). Po vyřízení všech formalit (oznámení o úmrtí vojenské správě), dostala moje máma vrácený důchod vyplacený. Obraťte se v této záležitosti na příslušného plátce důchodu.
Re: Starobní důchod
podle mne také máte nárok na důchod,protože datum výplaty byl v den úmrtí, obraťte se proto na plátce a sdělte mu také adresu notáře,který bude vyřizovat vaše dědické řízení -stane se součástí dědického řízení a notář bude chtít vědět výši, popřípadě on rozhodne o vrácení plátci důchodu či výplatě mamince...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
13. 9. 2005 12:38
Dne 12.8.2005 k ránu mi zemřel tatínek v nemocnici. Týž den
měl pobírat SD, který po dobu pobytu v nemocnici přebírala jeho
manželka/moje matka/. Doručovatelce,která oba důchody přinesla řekla, že manžel ráno zemřel.Doručovatelka řekla,že ji
důchod nevydá a že ji důchod z toho dne přejde do dědičnosti.
Včera 12.9.2005 při vyplácení důchodu matky ji ale doručovatel-
ka sdělila, že manželův důchod z 12.8.2005 nedostane vůbec a přijde o něj. Zajímalo by mě, jestli měl tatínek nárok toho dne
na důchod. Možná bylo lepší ,kdyby bývala maminka ji to neříkala, a podepsala převzetí peněz, jako v době nemoci.
Jaký je váš názor?