Re: Školení a daňové náklady
pokud jim bylo na školení poskytnuto stravné, tak žádné už nevyplácíte v cesťáku. Pokud si ho budou vypisovat kvůli dopravě, tak je tam uvedena kolonka někde v druhé půlce na druhém listu, kde zaškrtnou, že jim bylo stravování poskytnuto.
Stravování bych dala určitě nedaňové a tělocvičnu taky. Ostatní jako daňové na školení.
Re: Školení a daňové náklady
A jestliže máte fakturu na stravování během školení s DPH jak je to s odpočtem? Myslím v případě, kdy fakturované stravné je vyšší než zákonné stravné. Základ rozdělíte na daňový náklad a nedaňový, ale co odpočet DPH? Je možné uplatnit z celé faktury nebo nárok na odpočet dělit poměrem k daň. uznaným a neuznaným nákladům? Nebo neuplatňovat DPH vůbec?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 9. 2005 12:53
Dobrý den,
prosím o radu ohledně uznatelnosti nákladů na dvoudenní školení zaměstnanců. Nějaké dotazy jsem už přečetla, ale nejsem z toho moudrá a zkušeností mám málo.
Jedná se o školení pro všechny zaměstnance firmy, součástí nákladů je práce školitele, stravování, ubytování, pronájem salonku a tělocvičny. Bylo mi řečeno, že stravování musím proplatit v cesťáku, ale to je podle mě nesmysl, když zaměstnanci nic neutratí, ale já dostanu celkovou fakturu za jídlo.
Prosím, jak nejlépe celou situaci řešit a jak účtovat? Děkuji mnohokrát.