Školení a daňové náklady

• (neregistrovaný)

13. 9. 2005 12:53

Dobrý den,
    prosím o radu ohledně uznatelnosti nákladů na dvoudenní školení zaměstnanců. Nějaké dotazy jsem už přečetla, ale nejsem z toho moudrá a zkušeností mám málo.
    Jedná se o školení pro všechny zaměstnance firmy, součástí nákladů je práce školitele, stravování, ubytování, pronájem salonku a tělocvičny. Bylo mi řečeno, že stravování musím proplatit v cesťáku, ale to je podle mě nesmysl, když zaměstnanci nic neutratí, ale já dostanu celkovou fakturu za jídlo.
    Prosím, jak nejlépe celou situaci řešit a jak účtovat? Děkuji mnohokrát.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 9. 2005 13:47

Vlaďuš (neregistrovaný)

Re: Školení a daňové náklady
      pokud jim bylo na školení poskytnuto stravné, tak žádné už nevyplácíte v cesťáku. Pokud si ho budou vypisovat kvůli dopravě, tak je tam uvedena kolonka někde v druhé půlce na druhém listu, kde zaškrtnou, že jim bylo stravování poskytnuto.
      Stravování bych dala určitě nedaňové a tělocvičnu taky. Ostatní jako daňové na školení.

• 14. 9. 2005 12:03

Anonymní (neregistrovaný)

Stravování poskytnuté zaměstnanci během školení je daňově účinné do výše zákoného stravného. Tzn. že spočítáte na kolik by měl nárok, kdyby stravování zajištěné neměl a tuto částku můžete dát do daň. nákladů.

• 14. 9. 2005 12:25

Hanka (neregistrovaný)

A jestliže máte fakturu na stravování během školení s DPH jak je to s odpočtem? Myslím v případě, kdy fakturované stravné je vyšší než zákonné stravné. Základ rozdělíte na daňový náklad a nedaňový, ale co odpočet DPH? Je možné uplatnit z celé faktury nebo nárok na odpočet dělit poměrem k daň. uznaným a neuznaným nákladům? Nebo neuplatňovat DPH vůbec?

• 15. 9. 2005 9:45

Anonymní (neregistrovaný)

DPH je uznatelné z uznatelných nákladů. Protože mi to dělá vždy malé částky, většinou DPH ani neuplatňuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).