Re: DPH-Záloha na zboží,poskytnuta služb
Vzhledem k tomu, že do 31.12.2004 byla povinnost samovyměřit DPH z přijaté platby při dodání zboží do EU, a od 1.1.2005 tato povinnost už není, asi bych se raději poptala na FU, jestli si vyžádat storno zálohové platby a tím pádem opravit i Souhrnné hlášení, ve kterém se to tehdy dost nesmyslně muselo uvádět (t.j. mínusem ř.410+mínusem SH).
Protože takto je nahlášeno, že jste na Slovensko dodali nějaké zboží, ale žádné tam není a hlavně nebude.
Službu vyfakturujete samostatně s odečtením zálohy, zbytek vrátíte.
Služba do SH nepatří.
Vývoj byl dodatečně upřesněn, že spadá do §10,odst.6 (blíže můžete přečíst na http://cds.mfcr.cz/DPH/archiv/DPH_plneni_sluzeb.html )
takže se jedná o reverse-charge, pokud je slov. firma plátce, tak Vy bez DPH - plnění mimo tuzemsko - daň.přiznání ř. 510(jen tento součtový), DD bude mít náležitosti dle §33 a samovyměří si SR.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
14. 9. 2005 9:38
V r.2004 jsme dostali zálohu ze Slovenska na výrobu stroje na zakázku. Zálohu jsme přiznali v daňovém přiznání i v souhrném hlášení. V letošním roce od smlouvy odstoupili, a mi jim máme vyúčtovat služby spojené se zkouškami a vývojem toho stroje. Jedná se mi o to, jak mám vyúčtovat tuto službu, kde bych měla odečíst zálohu na zboží a zbytek vrátit. Kde se to projeví v přiznání DPH a v souhrném hlášení? Bude tato služba osvobozena od DPH?