Hlavní navigace

Výpověď dohodou nebo je jiné řešení?

  • (neregistrovaný)

    14. 9. 2005 9:53

    Dobry den, mam velky problem, po vyberovem rizeni jsem dostala nabidku prace, bohuzel jsem dosut v trvalem pomeru s nynejsim zamestnavatelem. Ten me nehodla jen tak pustit a zrejme mi da 2mesicni lhutu, ja vsak musim nastoupit jiz toto pondeli. Nevidim, proto reseni a to: buď se domluvim s hlavnim vedenim firmy na vypovedi dohodou nebo dostanu neprijemnou 2mesicni lhutu, a proto budu nucena vyridit si nemocenskou. Poradte mi, prosim, zda neni nejake jine reseni, kdyz je nadrizeny "blb".Dekuju

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 9. 2005 10:08

      Anonymní (neregistrovaný)

      Re: Výpověď dohodou nebo je jiné řešení?
      "výpověď dohodou" neexistuje. Buď se dohodnete (§ 43 ZP) nebo dáte výpověď (§ 51 s 2 měs. výpovědní lhůtou). Jinou možnost nemáte ani když si o zaměstnavateli myslíte to, co si myslíte.

    • 14. 9. 2005 10:19

      Lesi (neregistrovaný)

      Re: Výpověď dohodou nebo je jiné řešení?
      Jenom taková otázka - pokud by o vás zaměstnavatel přestal stát a ze dne na den vás vyhodil (aniž byste vy měla zajištěnou jinou práci), nazvala byste sama sebe "blbem" jenom proto, že byste trvala na dodržení zákonné výpovědní doby + vyplacení odstupného?

      Ale jinak jiné řešení než to, co píšete, není. Nicméně pokud se na ukončení pracovního poměru nedohodnete a vy se hodíte marod, musíte jednak počítat z kontrolou ze sociálky, jestli dodržujete léčebný režim (a sama za sebe můžu říct, že kdykoli jsme sociálce dali podnět ke kontrole, tak vždy byla vykonána) a jednak musíte v novém zaměstnání nahlásit, že vám stále ještě trvá původní pracovní poměr. Protože nesmíte mít dva hlavní pracovní poměry najednou, druhý musí být uzavřený jako poměr vedlejší a jako takový musí být pouze na kratší než stanovenou týdenní pracovní dobu .

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).