Re: Výpověď dohodou nebo je jiné řešení?
Jenom taková otázka - pokud by o vás zaměstnavatel přestal stát a ze dne na den vás vyhodil (aniž byste vy měla zajištěnou jinou práci), nazvala byste sama sebe "blbem" jenom proto, že byste trvala na dodržení zákonné výpovědní doby + vyplacení odstupného?
Ale jinak jiné řešení než to, co píšete, není. Nicméně pokud se na ukončení pracovního poměru nedohodnete a vy se hodíte marod, musíte jednak počítat z kontrolou ze sociálky, jestli dodržujete léčebný režim (a sama za sebe můžu říct, že kdykoli jsme sociálce dali podnět ke kontrole, tak vždy byla vykonána) a jednak musíte v novém zaměstnání nahlásit, že vám stále ještě trvá původní pracovní poměr. Protože nesmíte mít dva hlavní pracovní poměry najednou, druhý musí být uzavřený jako poměr vedlejší a jako takový musí být pouze na kratší než stanovenou týdenní pracovní dobu .
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
14. 9. 2005 9:53
Dobry den, mam velky problem, po vyberovem rizeni jsem dostala nabidku prace, bohuzel jsem dosut v trvalem pomeru s nynejsim zamestnavatelem. Ten me nehodla jen tak pustit a zrejme mi da 2mesicni lhutu, ja vsak musim nastoupit jiz toto pondeli. Nevidim, proto reseni a to: buď se domluvim s hlavnim vedenim firmy na vypovedi dohodou nebo dostanu neprijemnou 2mesicni lhutu, a proto budu nucena vyridit si nemocenskou. Poradte mi, prosim, zda neni nejake jine reseni, kdyz je nadrizeny "blb".Dekuju