Dodání do EU

• (neregistrovaný)

14. 9. 2005 10:08

Prosím , jak řešíte případy dodání do EU, kdy si zákazník odebere zboží osobně nebo mu je dovezeme a nemáme doklad o dopravě? Nemám ani podpis odběratele

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 9. 2005 10:15

ŠKn (neregistrovaný)

Re: Dodání do EU
      Pokud to veze náš řidič, nechá si podepsat DL a doklad o
      přepravě (CMR) odběratelem v zahraničí.
      Osobní odběr jsme ještě neměli, ale asi bych žádala zahr.
      zákazníka o potvrzení, že zboží přešlo hranice (stačí e-mail).

• 14. 9. 2005 14:41

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Dodání do EU-prosím paní Aňo pomozte
      Paní Aňo pomůžete mi: mám je kontaktovat, aby mi mailem poslali na jednotlivé fa potvrzení, že vyvezli.
      Co stačí jako důkaz? Moc Vám děkuji

• 15. 9. 2005 11:49

Aňa (neregistrovaný)

Re: Dodání do EU-prosím paní Aňo pomozte
      Já to řeším tak, že na fakturu, event. na dodací list dopíšu větičku Potvrzení o převzetí zboží a v textu...potvrzujeme, že zboží dle fa ... bylo přijato KDE... a dále datum, podpis- toto zákazník potvrdí a vrátí zpět.Vlastně tu větičku píši za něho, protože oni dříve jen dali razítko, podpis a to bylo málo.
      Zákazníkovi většinou faxujeme, to je nejrychlejší, nebo pokud se tam jede, nechá se potvrdit tam, nebo možnost také poštou, ale také jak píšete, pokud Vám to do e-mailu vypíší, o které zboží jde (faktura, dodací list atd.), vše stačí.
      V zákoně není přesně specifikováno, jak má vypadat potvrzení o dodání zboží do EU, t.j. že bylo vyvezeno z ČR, takže prostě průkazný doklad.
      Někde jsem četla, že pokud máte takových dodání v měsíci více, stačil e-mail, kde by vypsali všechny faktury třeba za měsíc.
      To je ale na Vás, co zvolíte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).