Re: Výpověď dohodou nebo je jiné řešení?
A co to je-vyřídit si nemocenskou? Jako hodit se marod?
Taky řešení.Víte,ono se mezi slušnými lidmi dělá např.to,
že se "blbovi"řekne o výběrovém řízení a nebo se u VŘ zase naopak řekne,že jsem ještě zaměstnaná.Jinak Vás upozorňuji,že i pro MUDry existuje postih u vystavení
PN ze známosti.Ale když tak,hrajte to na záda,to nedokáže
nikdo,že?
když se nedomluvíte, jediným řešením je opravdu nemocenská....nevím proč si někteří chtějí ještě otravovat život se zaměstnancem,který již nechce u něj pracovat....opravdu to nestojí za to...a to,že si opravdu "vyřídí"nemocenskou, tak to je skutečnost, lékaři, kteří jsou závislí na počtu pacientů či výkonech přeci vyhoví....tím se náš systém zdravotnictví dostává do problémů....následkem je snížení nemocenských, úhrada prvních 14 dnů zaměstnavatelem, ale počátek všech problémů je v lékařích a ty "všichni potřebujeme" takže jakákoliv regulace je prakticky nemožná...
jen tak pro zajímavost, jelikož existují stovky ne-li tisíce soukromých lékařů znáte alespoň jednoho, který zkrachoval ?
a nebo jsou pouze lékaři ta jediná skupina podnikatelů,kteří to umí (myslím tím podnikat)? znám spousty různých činností,které se provozují a kde již zkrachovali vč.různých exekucí,prodali domy atd. ale o žádném lékaři jsem toto ještě neslyšela..
Máte pravdu, jejich životní standard svědčí o všem.....je to naučená fráze,jak strašně špatně se mají,když přijedou z ledovce,kde lyžují pravidelně,porotože jim to zaplatí firma s léky,nemluvě o
USA,kongresech atd..... Já to neříkám ze závisti,ale ze zkušenosti,mám jich v rodině dost...jak bych řekla napříč
medicinským spektrem-říká se to tak,ne?
v žádném případě jim peníze nezávidím,ale protože jich mám taky v rodině několik, tak mne někdy nazvedne ze židle to, že si vždy stěžují na to, jak jsou na tom špatně, jak je pořád někdo okrádá, jak pacienti neplatí nezdravotní výkony...jak by měli zavést placení 50,- Kč na sestru....určitě to znáte...
On vedel, ze si hledam praci, ale uz dopredu mi naznacil, ze me jen tak nepusti,a to asi splní. Tu nemocenskou bych si netroufla, musim to "ukecat".Nastupni termin mam za 14 dni v pondeli, tak to mam, co delat, pokud mi daji nekoho na zauceni
Můžete si promarodit klidně celou dvouměsíční výpovědní dobu, ale to Vám nic nevyřeší. "normální" firma Vás totiž nevezme bez potvrzení o zaměstnání (zápočtový list) a současný zaměstnavatel Vám ho vydá až při SKUTEČNÉM skončení PP - v krajním případě tedy až po skončení výpovědní doby. A ta pro Vás začně běžet až od 1.10.2005 (pokud chápu správně, tak jste výpověď ještě nepodala), takže PP by skončil 30.11.2005. Zkuste se dohodnout, třeba i za cenu, že budete "po odpoledních" docházet do současné firmy abyste zaučila nováčka. Je to jen na Vás, jak moc Vám na novém místě záleží.
Zkuste sama pomoci najít nového zaměstnance a co nejrychleji ho zaučit.
A v novém zaměstnání se taky snažte domluvit, že třeba nastoupíte nejdříve na vedlejšák, mohli by souhlasit, když budou vidět, že v předchozím zaměstnání o Vás tak moc stojí. Myslím, že je to spíš plus, podezřelé vždycky je, když je velmi rychle pracovní poměr rozvázán.
Nebo naopak se dohodněte se stávající firmou, že tam budete docházet po nějakou dobu na vedlejšák, aby firma mohla bez problémů fungovat. Např. kdybyste byla účetní, tak byste rozhodně nemohla ze dne na den skončit ve firmě.
Chce to rozhodně dohodu, nemocenská není řešení.
A ještě: pokud se k nadřízenému chováte jako k "blbovi" (dle Vašeho názvu), tak se pak nedivte, že Vám dělá problémy. Protože si myslím, že v tomto případě nemáte právo ho nazývat "blbem", jen proto, že s Vámi nechce uzavřít dohodu o skončení ze dne na den, spíš by byl blb, kdyby to udělal:-).
co vás na tom tak pohoršuje? a to,že zaměstnavatelé (někteří) posílají zaměstnance na nemocenskou, když nemají zakázky,jinak by je propustili,to vám připadá normální? a to nejsou jen drobní podnikatelé, v nedalekém městě od nás je "velký výrobce"oplatek - nadnárodní firma - ta má zaměstnance vždy na dobu určitou,přes období odstávky jsou na pr.úřadě a a nemocenských,a jde to...začátek tohoto chování je opravdu u těch,kdo toto nastartoval - a to je mi líto jsou ti,kteří "vypisují - vyřizují nemocenskou"....pro peníze za ošetření,léčbu se dostali do situace úředníků a chtěli by obnovit vážnost svého povolání...
a vůbec jak se říká "ryba smrdí od hlavy" - naši zákonodárci mají nemocenskou myslím ve výši platu 1/2 roku - a to jim připadá morální a v pořádku, tak proč odsuzovat například maminu, která odejde po domluvě s lékařkou na nemocenskou v době těhotenství, zaměstnance,kterého firma den ze dne propustí, protože se ředitel rozhodl snižovat stav stůj co stůj a používá k tomu vzorec "padni komu padni" a jde také na nemocenskou...každý z nás si platíme nemocenskou,nevím co je nemorální na jejím čerpání..
Jo, a následek je takový, že vybrané pojištění státu nestačí na veškeré placení nemocenské, proto je ten návrh, aby prvních 14 dní nemoci platili zaměstnavatelé. A to zase bude mít za následek to, že zaměstnavatelé se budou zbavovat marodících zaměstnanců, případně takové lidi vůbec nebudou nabírat. A bude jedno, zda je to skutečný marod nebo simulant. Takže v důsledku na všechno doplatí ti skuteční marodi. A doplatí na to i ostatní zaměstnanci, protože se někde bude muset ušetřit rozdíl mezi vyplacenou nemocenskou a ušetřeným sníženým osvodem, pokud ta nemocenská přesáhne ušetřený odvod. A hádejte, kde se na tom ušetří?
no přeci p.Jiřkou na nás...až zase jednou za 10 let omarodím, tak si nemocenskou nebudu moci dovolit jít,protože bude tak malá a navíc mne zaměstnavatel prokleje, že mi bude muset platit...a až půjdu do důchodu tak ten bude taky tak malý, že budu dělat asi až do smrti...
No ale, nemám pravdu? Každý, kdo pobírá nemocenskou neoprávněně (protože nemocný není), zvyšuje výdaje z rozpočtu na nemocenskou. Někdo to udělá jednou za 10 let, jiný jednou za měsíc a více je těch, kteří toho zneužívají častěji, nebo po delší dobu. A nepopřete, že důsledek bude takový, jak jsem popsala. Proč si myslíte, že vláda chce přehodit placení části nemocenské na zaměstnavatele? Protože si s výdaji na nemocenskou už neví rady, prostě se nedostává. Přijměte jako fakt, že nakonec na všechno doplatí SKUTEČNÍ marodi, protože ti se nemohou naráz uzdravit a začít se živit prací, ti budou stále odkázaní na nemocenské dávky (na dávky ze státního rozpočtu). Narozdíl od těch simulantů, kteří, až se nemocenská sníží natolik, že jim to nebude stačit, se "uzdraví" a začnou si vydělávat. Protože ti si narozdíl od těch skutečně marodících vydělávat mohou.
Tak už víte, co je nemorálního na jejím neoprávněném čerpání? Pokud tady má fungovat nějaká solidarita, pak ať z těch solidárně placených odvodů dostávají pouze ti, kteří to SKUTEČNĚ potřebují. Kdyby dávky, podporu apod. dostávali jen ti SKUTEČNĚ potřební, nemuseli bychom tomu dnes rozhazovačnému státu odvádět tolik procent. A mohli bychom se připojistit jen SAMI PRO SEBE, nebo si to ušetřit. A věřte, že státu bude chybět stále víc a víc peněz, vždyť se podívejte na ten šílený státní dluh.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
14. 9. 2005 10:09
Dobry den, mam velky problem, po vyberovem rizeni jsem dostala nabidku prace, bohuzel jsem dosut v trvalem pomeru s nynejsim zamestnavatelem. Ten me nehodla jen tak pustit a zrejme mi da 2mesicni lhutu, ja vsak musim nastoupit jiz toto pondeli. Nevidim, proto reseni a to: buď se domluvim s hlavnim vedenim firmy na vypovedi dohodou nebo dostanu neprijemnou 2mesicni lhutu, a proto budu nucena vyridit si nemocenskou. Poradte mi, prosim, zda neni nejake jine reseni, kdyz je nadrizeny "blb".Dekuju