Re: archiv říká /je to tak správně
našla jsem v archivu ,
že je dva měsíce po ukončení studia ještě student,ale platí to i v případě ,že maturoval v září jsou to dva měsíce, nejedná se o dva prázdninové měsíce?
takže nahlásí se na Úp, nedostane podporu ,protože neodpracoval za poslední 3 roky 12 měsíců
ale soc a zdr. platit nemusí bude to platit stát
na brigádu jít můž pokud si nevydělá víc jak polovinu min.mzdy.
našla jsem to dobře ?
Re: archiv říká /je to tak správně
Ty dva měsíce platí jen pokud by odmaturoval v řádném termínu. Domnívám se, že v tomto případě půjde o opakování nebo odložení maturity, takže studentem byl pouze do konce SRPNA. V září už statut studenta nemá, takže je potřeba vyřešit ohledně zdravotního pojištění i měsíc září.
Jinak s tím ÚP máte pravdu až na to, že si může za měsíc vydělat
MÉNĚ než polovinu minimální mzdy, tedy maximálně 3592 Kč. A pokud bude zaměstnán přitom v pracovním poměru nebo na dohodu o pracovní činnosti, tak týdně může pracovat MÉNĚ než polovinu plné pracovní doby, tj. maximálně 19,75 h. Pokud bude pracovat na dohodu o provedení práce, toto omezení hodin tam není, pouze těch peněz. DOPP je ale zase omezena jinak - maximálně 100 v kal. roce.
Re: děkuji Jiřce
ano jedná se odloženou maturitu ze zdravotních důvodů
takže pokud půjde hned zítra na ÚP bude registrován od 15,9,
a od 01.09-14.09 bude muset zaplatit Zp?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
Také Babišova vláda chce, aby se do eTuristy registrovaly jak hotely, tak Airbnb
14. 9. 2005 11:29
dobrý den,prosím o radu,
syn včera odmaturoval,protože měl slíbenou práci nějak jsme to neřešili,ale museli údajně vzít někoho hned a proště práci nemá,může se nahlásit na Úp ?slyšela jsem něco o tom ,že absolventi nemají nárok na podporu,budeme společně intenzivně hledat práci a věřím,že kdo chce najde,ale co teď musíme něco udělat teď ,poradíte mi?
Děkuji všem
Eva