Re: Darovací smlouva
¨
Pokud Vám manžel část domu (a zřejmě i pozemku) daruje, bude tato darovaná část jenom Vaše. Pokud si o část domku rozšíříte SJM, bude napřč. 1/2 jen jeho a 1/2 v SJM Vás obou jako manželů. Za sepsání NZ se samozřejmě platí, a to notáři. Doporučuji sednout si a spočítat, jaká byla hodnota domku před rekonstrukcí, kolik jste do toho vrazi¨la ze svého a kolik byl úvěr. Pak může vyjít, že 1/2 bude jen manžela, 1/4 jen Vaše (daruje Vám ji) a 1/4 bude v SJM (rozšíření notářským zápisem).
Re: Darovací smlouva
Diky moc, tohle co jste napsal(a) je zajimave..
My jsme si predstavovali, ze proste cely dum zahrneme do SJM.
Spocitali jsme to uz davno a vychazi to tak..polovina toho domku byla manzelovo a z druhe poloviny jsem vyplatila jeho sestru..
Dekuji moc vsem za rady:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
14. 9. 2005 13:34
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na řešení následující situace. Manžel je vlastníkem domku, spolu jsme provedli rekonstrukci, ještě před svatbou. Rekonstrukci jsem zcasti financovala ja a na část jsme si vzali společně hypotéku. Chtěli bychom nyní po svatbě polovinu domku přepsat na mě. Stačí v tomto případě darovací smlouva? A platí se darovací daň když hodnota poloviny domku nepřesáhne 1 mil.?
Děkuji