Re: Chybná omluvená absence....
Já myslím, že každý program umožní přepracovat mzdu, zvlášť když ještě nemáte odklepnutou uzávěrku. Ale i ta se dá zrušit, když ještě není zpracovaný následující měsíc. To se musíte podívat do manuálu ke svému programu.
Pokud tam zadáte o den nemoci více a o odpracovaný den méně (pokud to bylo v pracovní den), tak Vám to vypočítá menší mzdu. Rozdíl tam hoďte třeba jako odměnu, aby ta hrubá mzda i odvody zůstaly stejné. Příští měsíc tam hoďte složku přeplatek mzdy nebo něco podobného, zkrátka tak, jakože jí tento měsíc ta odměna byla daná omylem.
Re: Chybná omluvená absence....
>>>Hezký den,
>>>udělala jsem mzdy a u pracovnice co marodila jsem
>>>zadala podle docházky (kterou mi připravuje kolega a
>>>já ji
>>>nepřekontrolovala) nemoc o jeden den kratší. Takto
>>>jsem odeslala přehled na OSSZ a teď mi přišel dopis,
>>>že
>>>máme špatně uvedenou omluvenou absenci a vyloučené
>>>doby. Mám prý opravit přehled. Jak to mám udělat
>>>správně?
>>>Změní se mi vlastně mzda i odvody o ten jeden den.
>>>Poradíte mi někdo, prosím? Díky J.
>>
>>Ty dny musíte předělat, i kvůli evidenčáku. Ale
>>hrubou
>>mzdu už bych nechala jak je a příští měsíc bych jí
>>dala o tu přeplacenou částku (hrubá mzda za ten 1
>>den)
>>méně. Je to v jednom čtvrtletí, takže ani průměry to
>>nenabourá.
>Jiřinko, řekla bych, že již nevychází z průměrů za
>čtvrtletí, ale za měsíce, je to tak? Myslím v případě proplácení neschopenek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
Také Babišova vláda chce, aby se do eTuristy registrovaly jak hotely, tak Airbnb
14. 9. 2005 15:46
Hezký den,
udělala jsem mzdy a u pracovnice co marodila jsem zadala podle docházky (kterou mi připravuje kolega a já ji nepřekontrolovala) nemoc o jeden den kratší. Takto jsem odeslala přehled na OSSZ a teď mi přišel dopis, že máme špatně uvedenou omluvenou absenci a vyloučené doby. Mám prý opravit přehled. Jak to mám udělat správně? Změní se mi vlastně mzda i odvody o ten jeden den. Poradíte mi někdo, prosím? Díky J.