Re: reklamace autopotahu
Sdružení obrany spotřebitelů vám poradí, jaká jsou vaše zákonná práva. To se dozvíte i tady: pokus nesouhlasíte se způsobem vyřízení reklamace, musíte se obrátit na soud. Můžete si opatřit znalecký posudek, jehož cena bude cca. 5-10násobek ceny potahů a který navíc není závazný. Pokud soud vyhrajete, máte nárok na úhradu veškerých výloh vč. event. nákladů na znalecký posudek. Tyto náklady vám prodejce neuhradí automaticky, takže si o ně řeknete v dalším soudním sporu.
Proto bych si dovolil čistě jako svůj osobní názor vám poradit, abyste po dvou letech nereklamoval prodřené autopotahy - i kdyby všechno dopadlo růžovoučce a dostal jste zpět veškeré náklady (což není pravděpodobné), tu anabázi vám nezaplatí nikdo.
Nemusím se snad zmiňovat o tom, že informace o "odsezených" kilometrech je naprostom irelevantní, protože neexistuje způsob, jak to prokázat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 9. 2005 16:15
Výrobce mi nechce uznat reklamaci prodření autopotahu na místě řidiče, udajně nadměrným opotřebením. Stály u výrobce 2.500Kč.Mám je 23 měsíců a ujel jsem asi 10 000Km. Může mi prosím někdo poradit, zda jsem v právu ? Moc děkuju.