Re: Zaměstnavatel mě nutí do neodpov.prá
běžte na Úřad práce, tam mají bezplatného právníka. Sice s nima mám prachbídné zkušenosti, ale můžou vás aspoň nějakým směrem naťuknout. Bude třeba machrovat, že nejste evidovaná, ale když budete pokorná, poradí. Rozhodnout se budete muset sama za sebe.
Re: Zaměstnavatel mě nutí do neodpov.prá
Návštěva ÚP Vám v tomto případě nebude nic platná. Sice mu mohou přijít na celkovou kontrolu (teď byla agenda předána na inspektoráty bezpečnosti), ale tím, že Vás jednou nutil nakládat bedýnky (ač to nemáte v pracovní smlouvě) se vůbec zabývat nebudou.
Buď zmobilizujete všechny své přesvědčovací schopnosti a dokážete domluvit ukončení k určitému dni (tedy se dohodnete) nebo nezbývá, než dát výpověď. Pokud omarodíte, pak musíte počítat s tím, že musíte dodržovat předepsaný léčebný režim a že na Vás fakt kontrola může přijít.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
15. 9. 2005 7:45
Dobry den, mam velky problem, s mym reditelem jsem se domluvila na ukonceni pracovniho pomeru dohodou, ten me ale jeste pred podepsanim vypovedi poslal za mym nadrizenym, at mu toto oznamim, problem je v tom, ze muj nadrizeny rediteli rekl, ze me nepusti , a to proto ze jsem nechtela nakladat kamion s rybízem - lépe řečeno nechtěla jsem odebírat bedýnky, přibližně 2.600 na 1 kamion, přičemž jsem zde zaměstnána jako účetní. Je možné, aby mi dal takový důvod, šikanoval mě a dával mi neodpovídající práci? Jsem v koncích, poraďte mi na koho se mám obrátit, smířila jsem se i s výpovědí a 2měsíční lhůtou, bohužel nadřízený mi jasně naznačil, že pokud během této doby onemocním, okamžitě na mě pošle nemocenskou - kontrolu. Je to podrazák, ještě jsem se s ničím takovým nesetkala a doufám, že už ani nesetkám. Nikomu nechci dělat problémy, ale pamatuji si, že můj nadřízený promarodil, tedy byl na paragrafu nejméně 4x přes zimu, ale do práce chodil, jak je možné, že si to jeden může dovolit a druhého "napráská". Děkuji za každou radu.